Mindig példaértékű a szilágysági magyarok választási részvétele

2014.05.20. | Szilágy , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Mindig példaértékű a szilágysági magyarok választási részvétele

Fotó: Szőcs Lehel

"Szilágy megyei magyarság mindig példaértékű részvétellel szerepel a választásokon.  Arra biztatjuk őket, hogy május 25-én is mutassák meg: ezen a vidéken továbbra is erős és felelősen gondolkodó magyar közösség él” – mondta Sógor Csaba Szilágy megyei körútja során. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje május 20-án Kraszna községbe látogatott Seres Dénes parlamenti képviselő és Végh Sándor szenátor kíséretében.

Sógor Csaba látogatása során hangsúlyozta: a zöldség- és gyümölcstermesztés, a háztáji gazdaságok adják ennek a vidéknek a gazdasági erejét. "A szilágyságiaknak a jövőben is ki kell használniuk az Európai Unió agrártámogatásait, mert ezáltal olyan fejlesztések valósíthatók meg, amelyek megélhetést és jövőt biztosítanak a helyi magyar közösségeknek” – magyarázta az RMDSZ EP-képviselőjelöltje.

 

Seres Dénes arra hívta fel a figyelmet, hogy a Szilágyság számára Európa fejlődést, emberi jogokat, demokráciát jelent. "Az elmúlt évek bebizonyították, hogy európai jelenlétünk fejlődést hozott. A Szilágyságban is számos európai programot tudtunk megvalósítani. Az a támogatás, amit a mezőgazdaságban dolgozók kaptak az Európai Uniótól, nagyon sok magyar családnak segített. Útjaink, víz- és csatornahálózataink, közintézményeink az uniós támogatások révén megújultak. Ha nincs az EU, száz éves munkára lett volna szükség, hogy mindezek megvalósuljanak” – hangsúlyozta Seres Dénes, aki bízik abban, hogy a szilágyságiak május 25-én sem maradnak távol az urnáktól.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.