Megújul a Kolozs megyei képviselet

2016.10.25. | Kolozs , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Megújul a Kolozs megyei képviselet

Az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete kedden délelőtt iktatta a képviselői és szenátori jelölési dossziékat a Megyei Választási Irodánál, így most már hivatalos: a Szövetség megyei szervezete is indít jelölteket a december 11-i parlamenti választáson.

A képviselői listán 13 személy szerepel. A lista 2012-höz képest teljesen megújult, hiszen két olyan személy vezeti, aki eddig még nem dolgozott képviselőként, viszont közéleti szereplése és képviseleti munkája több évre nyúlik vissza.

Csoma Botond 10 éve városi tanácsos, 2015-től az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke. Bukarestben a nyelvi jogok betartásáért, kiemeltképpen a többnyelvű helységnévtáblákért szeretne dolgozni, emellett a bürokrácia csökkentése és a minőségi magyar oktatás fejlesztése, törvényi kereteinek a valódi igényekhez történő igazítása szerepel képviselői programjában.

Hegedüs Csilla az örökségvédelem, műemlékvédelem, a fiatalok itthon maradásának és a családi élet elkötelezett védnöke. Jelenleg az RMDSZ ügyvezető alelnöke, 2014-ben kulturális örökségvédelemért felelős államtitkárként tevékenykedett, közbenjárásával sikerült megakadályozni a tavasszal elkezdett műemlékek rongálását Kolozsvár központjában, a bonchidai kastély neki köszönhetően kivirult, illetve az Örökségünk Őrei kezdeményezés által ma több erdélyi műemlék védnökeként is ismert.

Képviselőjelölt: Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke; Hegedüs Csilla, az RMDSZ ügyvezető alelnöke; Enyedi Tamás Kolozs megyei tanácsos; Simon Csaba, az MPP jelöltje; Szabó Robert István aranyosgyéresi alpolgármester; Okos Károly, Gyalu alpolgármestere; Balla Ferenc, a Kallós Zoltán Alapítvány igazgatója; Búzás-Fekete Mária, Bánffyhunyad alpolgármestere; Kolozsvári Ilona, Tordatúr alpolgármestere; Kolozsi Ernő várfalvi tanácsos; Bogdánffy Gábor tordai tanácsos; Ömböli Irma, tanfelügyelő-helyettes és Rácz Levente kolozsvári tanácsos.

A szenátori listát László Attila vezeti Kolozs megyében, őt követi Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke; Fekete Emőke, a Nőszervezet Kolozs megyei szervezetének elnöke; Póka András György, Kalotaszentkirály polgármestere; Hegedűs Lajos, a Diakónia Keresztény Alapítvány országos koordinátora; Lőrinczi Zoltán Kolozs megyei tanácsos.

László Attila szenátor az elmúlt négy évben bizonyította, hogy szakértelmére szükség van a törvényhozásban és tapasztalata mindenképp fontos a jövőben is. Kell a parlamentbe egy olyan ember, aki átlátja a parlamenti bürokrácia útvesztőit, és aki nem engedi, hogy olyan törvények lépjenek érvénybe, amelyek a kisebbség, a magyarok kárára lennének.

Az RMDSZ a megújulást tűzte ki célul 2015 áprilisában. A RMDSZ megyei szervezete ezt a szemléletet próbálta gyakorlatba ültetni az önkormányzati választásokon, és most a parlamenti választásokon is ehhez tartja magát. A megújulás jegyében került két olyan személy a képviselői lista élére, akinek eddigi munkája bizonyítja, hogy rátermett a feladatra. A megújulás mellet szükség van a korábbi képviselőink tapasztalatára is, amit László Attila, Kolozs megye jelenlegi szenátora biztosít” – mondta el Antal Géza, a Kolozs megyei szervezet ügyvezető elnöke.

A Magyar Polgári Párttal való együttműködési szándék továbbra is megmarad, ezért a képviselői listára Simon Csaba személyében MPP-s jelölt is került. A megújulás jegyében az ifjúság jelöltjei is helyet kaptak a listán, Enyedi Tamás Kolozs megyei tanácsos, Szabó Róbert aranyosgyéresi alpolgármester, Bogdánffy Gábor tordai tanácsos és Rácz Levente kolozsvári városi tanácsos is tagja annak a csapatnak, amely a Kolozs megyei magyarokat képviselheti decembertől a törvényhozásban.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.