KIÁLTVÁNY - Nem hagyjuk a Római Katolikus Teológiai Líceumot

2017.09.06. | Oktatásügyek
 • Betűméret
  nagyítás
 • Elküldöm e-mailben
 • Kinyomtatom

 • Megosztom:
 • Share


KIÁLTVÁNY - Nem hagyjuk a Római Katolikus Teológiai Líceumot

Mi, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum szülői közössége, megelégeltük, amit a különböző állami intézmények tesznek gyermekeinkkel és velünk. Elegünk van a hárításból, a hazugságból, a halogatásból. Elegünk van a szándékos félrevezetésből és a mellébeszélésből.  

 1. Elegünk lett abból, hogy az oktatási miniszter, a prefektus és a tanfelügyelő egymásnak ellentmondó cselekedeteket és kijelentéseket tesz, félrevezetve diákokat, szülőket, tanárokat és az egyház képviselőit.
 2. Becsapva érezzük magunkat, mert senki nem tájékoztatott a tanfelügyelőségi határozattal kapcsolatos perek végkimeneteléről. Mégis erre hivatkozva az oktatási miniszter azt nyilatkozta, hogy a Maros megyei tanfelügyelőségnek fel kell oszlatnia iskolánkat.
 3. Elegünk van a bizonytalanságból. Abból, hogy az iskola helyzete három nappal a tanévkezdés előtt is tisztázatlan, miközben a szülők jóhiszeműen íratták gyermekeiket olyan osztályokba, amelyeket hivatalosan az oktatási minisztérium jóváhagyásával hirdettek meg. A szülők tudatos döntése az volt, hogy gyermekeink jövőjét ebben az iskolában alapozzuk meg, amely a keresztény értékrendből fakadó, jellemformáló, emberi tarást és gerincességet biztosító közösség.

 Ezennel:

 1. Felszólítjuk az összes intézményt, amely illetékes a Római Katolikus Teológiai Líceum és ez által a gyermekeink helyzetének kialakulásában, hogy azonnali hatállyal korrigálja a hiányosságokat, hibákat. Biztosítsa gyermekeinknek az alkotmánynak megfelelően a tanuláshoz való jogot, úgy, ahogyan az őket megilleti: megőrizve a családok egységét, testvért testvértől nem szétszakítva, az általuk és szüleik által választott iskolában!
 2. Követeljük a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum jogi helyzetének tisztázását, követeljük a tanügyminisztertől a kialakult helyzet azonnali megoldását. A célunk az, hogy a tanügyminisztérium kormányrendelet vagy miniszteri rendelet formájában rendezze az iskola ügyét.
 3. Követeljük, hogy a tanügyminiszter hosszabbítsa meg a megbízott iskolaigazgató mandátumát, biztosítsa a tanárok további alkalmazását és az oktatás zavartalan működését.

Kiállunk a Marosvásárhelyi Katolikus Teológiai Líceumért, kiállunk Erdély minden magyar iskolájáért. Nem hagyjuk, hogy gyermekeink jövőjéből csúfot űzzenek! Ne hagyjuk az iskolát!


2017.09.06., Marosvásárhely

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.