Keresztény értékeinket, hagyományainkat kell képviselnünk Brüsszelben

2014.05.12. | Csík terület , Egyházügyek , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Keresztény értékeinket, hagyományainkat kell képviselnünk Brüsszelben

Fotó: Mihály László

„Nem könnyű keresztény értékekről beszélni, a keresztény értékeket képviselni az Európai Unióban, mert nagy a távolság az észak-európai liberális felfogás és a kelet-európai egészséges társadalomszemlélet között. A mi szemléletmódunk, értékeink addig érvényesülnek Brüsszelben, amíg mi ott jelen tudunk lenni” – mondta el a történelmi egyházak csíkszeredai képviselőivel folytatott hétfő délelőtti megbeszélésen Vincze Loránt európai parlamenti képviselőjelölt.

A Darvas-Kozma József csíkszeredai főesperes, Urbán Erik csíksomlyói ferences szerzetes, Szatmári Ingrid református, valamint Tóth Károly unitárius lelkész részvételével zajlott kötetlen beszélgetésen az RMDSZ jelöltje kiemelte, az Európai Parlamentben a mi közösségünk számára fontos dokumentumok és döntések születnek, amelyekbe az RMDSZ az Európai Néppárt több tagjával együtt próbálja belefoglalni, hogy az európai alapértékek és közöttük keresztény értékeink is megtalálhatók legyenek. Ez az út, amely közösségünk megmaradását, hagyományaink, értékeink megtartását segíti.

 

Az egyházi elöljárók egyetértettek a keresztény értékek képviseletének fontosságában, ugyanakkor üdvözölték azt is, hogy az európai parlamenti választásokon egy erdélyi magyar listára szavazhat a magyar közösség.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.