Kelemen Hunor: a Kulturális Minisztérium több mint 3 millió lejjel támogatja az erdélyi film- és színházfesztiválokat

2014.05.20. | Kultúra , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kelemen Hunor: a Kulturális Minisztérium több mint 3 millió lejjel támogatja az erdélyi film- és színházfesztiválokat

Fotó: Banga Előd-Ernő

„Több mint 3 millió lejjel egészítik ki a Kulturális Minisztérium idei költségvetését a kormány tartalékalapjából annak érdekében, hogy a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), az ASTRA filmfesztivál, valamint a Szebeni Nemzetközi Színház Fesztivál lebonyolítása zökkenőmentesen történjen” – ismertette ma, a kormányülést követően, Bukarestben Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, kulturális miniszter, az RMDSZ elnöke.

A tárcavezető elmondta, hogy ezzel az intézkedéssel megoldódnak és tisztázódnak a nagyszabású kolozsvári TIFF filmfesztivál költségvetése körül felmerült nehézségek.

 

„Úgy vélem, hogy a minisztériumnak kötelessége támogatni az erdélyi kulturális élet kimagasló és nagyszabású fesztiváljait. Annak érdekében, hogy a szükséges támogatást biztosítani tudjuk, a mai kormányülésen kiegészítettük a Kulturális Minisztérium költségvetését. A határozat értelmében a Kulturális Minisztérium 2 millió lejjel támogatja a kolozsvári TIFF filmfesztivált, 1 millió lejjel a Szebeni Nemzetközi Színházfesztivált, illetve 100 ezer lejjel járul hozzá az ASTRA Filmfesztivál költségvetéséhez”- fejtette ki Kelemen Hunor kulturális miniszter.

 

"Az említett kulturális rendezvények hozzájárulnak Románia pozitív nemzetközi megítéléséhez. Nekünk az az egyik fő feladatunk, hogy törekedjünk a művészeti alkotások határokon átívelő megismertetésére. Ez az egyik kiemelkedő célja az Európai Uniónak is. A kultúrák közötti párbeszéd elősegítéséért támogatnunk kell minden olyan kezdeményezést, amely ezt a célt szolgálja, annak érdekében, hogy az Unió kulturális sokféleségét megértsük, tiszteljük és tegyünk érte” – zárta nyilatkozatát Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, kulturális miniszter.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.