Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt: Hunyad megye az összetartó szórványközösség mintapéldája

2014.05.04. | európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt: Hunyad megye az összetartó szórványközösség mintapéldája

Az V. Hunyad Megyei Napok rendezvényein vett részt az RMDSZ Nőszervezetének EP-képviselőjelöltje május 4-én, vasárnap. Elsőként az Örökségünk Őrei program keretében iskolások által örökbe fogadott szászvárosi református műemléktemplomban üdvözölte a helyi magyar közösséget, meglátogatta a Szent Erzsébet Gyermekotthont, majd az RMDSZ Vajdahunyadi Nőszervezetével találkozott.

Szászváros református műemléktemplomában Faragó Endre, a város haladó gondolkodású, közéleti személyiségként is ismert gyógyszerészére emlékezett a közösség, munkásságáról Gáspár Barra Réka újságíró beszélt. „Faragó Endre korát meghaladó valódi európai polgár volt, akinek hagyatéka összeköti Szászváros közösségeit, mindannyiunkat szakmai igényességre tanít és arra, hogy az újítások iránti kíváncsiság előbbre viszi a világot” – hangsúlyozta Hegedüs Csilla, aki a jelenlévők között köszöntötte Kun Gazda Kinga nőszervezeti elnököt, akinek vezetésével a nők először vállalnak aktív közéleti szerepet. „Hunyad megyében, ahol az összetartó szórvány mintapéldáját láthatjuk, a választások napja egyfajta népszámlálás is. Megtudhatjuk, hányan támogatják az erős magyar képviseletet, a romániai magyar közösség európai jelenlétét. Arra kérem a nőszervezet tagjait, ösztönözzék a közösséget, hogy május 25-én ismét megmutathassuk erőnket” – mondta Hegedüs Csilla, aki az ünnepséget követően meglátogatta a Böjte Csaba atya által alapított Szent Erzsébet Gyermekotthont.

 

Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje Vajdahunyadon a Magyar Házban találkozott a helyi nőszervezet tagjaival és átnyújtotta a legszebb tulipán mintás kötény elkészítőjének járó díjat. Takács Aranka főszervező irányításával a nők tevékeny résztvevői az immár hagyományossá vált Hunyad Megyei Magyar Napoknak. „Az önök munkáját is dicséri az, hogy ma már nem csak a megyében ismerik ezt a rendezvényt, hanem az ország többi részéről is érkeznek ide érdeklődők. Értékeinket ugyanezzel a kitartással kell megismertetnünk a világban, el kell vinnünk Erdélyt Európába” – jelentette ki Hegedüs Csilla, aki Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, Hunyad megyei RMDSZ-elnök közösséget összetartó munkáját is méltatta a vajdahunyadi rendezvényen.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.