Haladnak a székelyföldi tervek megvalósításával - Konkrét ügyeket vitattak meg Hargita és Kovászna megye tanácsának munkatársai

2011.11.13. | Székelyföld , Hargita , Kovászna , Önkormányzatok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Közös munkamegbeszélést tartott Hargita és Kovászna megye tanácsa november 11-én. Borboly Csaba és Tamás Sándor tanácselnökök javaslata az volt, hogy a jövőre nézve a munkamegbeszéléseken ne csak a székelyföldi ügyek legyenek napirenden, hanem a közös hivatali, közigazgatási ügyek is.

 A találkozón a két intézmény tíz-tíz igazgatója is részt vett, és számos konkrét témát tárgyaltak meg, így például a Hargita és Kovászna megyei kulturális és turisztikai értékek, illetve termékek speciális útmutatójának tervét, a székelyföldi megyék stratégiai együttműködését, Székelyföld egységes fejlesztési stratégiájának kidolgozását, a Szent Anna-tó és Csomád–Bálványos térségének fejlesztését, decentralizációs stratégia kidolgozását, valamint a Székelyföldi Turisztikai Ügynökség létrehozását.


A fentieken kívül áttekintették a közös idegenforgalmi kiállítások listáját is, amelyeken Székelyföldet népszerűsítik turisztikai vállalkozók együttműködésével, továbbá megbeszélték a gömbpanoráma-projektet, az egységes székelyföldi helységnévtáblák elkészítésének tervét, a Székelyföld legszebb/legtisztább települése díjazását, a székely történelemkönyv újabb kiadását. Szó esett a Székely termék márkanévről, a székelyföldi civil szervezetek katalógusáról, valamint a székelyföldi civil konferencia megszervezéséről is. Napirenden szerepelt még a szórványstratégia kialakítása, egy székelyföldi receptekről szóló kiadvány elkészítése, a Sikeres Székelyföld konferenciasorozat, turisztikai projektek – többek között a Mária út –, valamint a brüsszeli Székelyföld-iroda.