Frunda György szenátorjelölt ma délben a marosvásárhelyi romák vezetőivel a roma közösséget érintő nehézségekről tanácskozott

2012.12.03. | Maros , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A romák képviselői örültek a lehetőségnek és elmondták, hogy az őszi választási kampány alatt más jelölt még nem kereste meg őket. „Számításba sem vesznek bennünket, pedig Florea és az emberei rászoktatták a romákat arra, hogy ajándékot kapnak a választások előtt” – nyilatkozta az egyik vezető.

Frunda György elmondta, ellenzi a kenőpénzt és a választási vesztegetést. Nem akarja megvásárolni egyetlen választópolgár szavazatát sem. „A szavazatvásárlás megalázó, erkölcstelen és törvénytelen. A romák önmagukat alázzák meg, ha ezeket az ajándékokat elfogadják. Sokkal többet ér az, amit tenni tudunk. A roma közösségért tenni kell, óvodát, iskolát kell biztosítani számukra, de ennek az az előfeltétele, hogy ők is tegyenek magukért, takarítsák ki, tartsák rendben a saját környezetüket” - mondta a szenátorjelölt.

Frunda György hangsúlyozta, hogy a romáknak ugyanolyan joguk van a megfelelő körülményekhez, mint bárki másnak. „Pozitív diszkriminációra van szükség ahhoz, hogy kiépítsük a romák értelmiségi rétegét. Helyet kell biztosítani nekik a rendőr-akadémián, az orvosi egyetemen, a jogi felsőoktatásban, a pedagógusképzésben”. Kifejtette, ő egyike azon szenátoroknak, akik kezdeményezték a felsőoktatási intézményekben a roma fiatalok számára elkülönített helyeket.

A romák részéről elhangzott, hogy „Frunda úr meggyőződésből áll mellettünk, ha nem lesz egy magyar, aki megvéd, akire számíthatunk, el leszünk taposva”!


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.