Fehér megye is bekapcsolódott az RMDSZ Fogadj örökbe egy műemléket programjába

2013.06.04. | Kultúra , Fehér megye
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Fehér megye is bekapcsolódott az RMDSZ Fogadj örökbe egy műemléket programjába

Fehér megye is bekapcsolódott a Romániai Magyar Demokrata Szövetség 2012-ben indított Szórvány cselekvési terv részét képező Örökségünk őrei - Fogadj örökbe egy műemléket programba, amelynek célja, a szórványban elő magyar közösségek identitástudatának megőrzése, a közösségi élet helyszíneinek biztosítása, az összetartozás érzésének kialakítása és fenntartása, épített örökségünk védelme, ápolása által.

Fehér megyében számtalan műemlék létezik, szinte minden településen, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium ezt szem előtt tartva kapcsolódott be a programba. A Hunyad, Brassó, Temes és Szeben megyei gyámok mellé a kollégium diákjai tizenegy nagyenyedi műemléket vettek gondozásukba a tegnapi ünnepélyen. A nagyenyedi tanulók többek között a Vár és Református Vártemplom, a Katólikus Templom és a Minorita Rendház, a Bethlen Gábor Kollégium főépületének és tornacsarnokának, a Miksa Zsuzsanna -, Köteles Sámuel -, Pápai Páriz Ferenc síremlék, a Sétatéri Diákemlékmű és a Honvédemlékmű őreivé váltak.

Az örökbefogadási nyilatkozatok átadási ünnepsége a nagyenyedi református Vártemplom udvarán zajlott, ahol jelen volt a Fehér megyei RMDSZ vezetősége, valamint a Bethlen Gábor Kollégium igazgatósága is.

Fehér megye is bekapcsolódott az RMDSZ Fogadj örökbe egy műemléket programjába Fehér megye is bekapcsolódott az RMDSZ Fogadj örökbe egy műemléket programjába Fehér megye is bekapcsolódott az RMDSZ Fogadj örökbe egy műemléket programjába
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.