Brassai Zsombor: erős megyei tanácsra van szükség ahhoz, hogy településeink fejlődni tudjanak

2016.05.20. | Maros , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Brassai Zsombor: erős megyei tanácsra van szükség ahhoz, hogy településeink fejlődni tudjanak

„Ahhoz hogy egy Nyárád-menti település fejlődni, növekedni tudjon, szükség van egy erős megyei tanácsra. Az elmúlt négy évben a Lokodi Edit Emőke által megkezdett projektek befejezésén kívül jószerével csak a Kultúrpalota díszkivilágítását valósította meg a jelenlegi elnökség. Ahhoz, hogy a települések, s így a megye legnagyobb problémái megoldódjanak – az egymással összefüggő jelenségek: munkahelyhiány, befektetők távolmaradása, illetve gyenge infrastruktúra – a megyei önkormányzatnak végre azzal kellene foglalkoznia, ami a feladata. – hangsúlyozta Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke május 19-én, Csíkfalván, ahol az öt települést magába foglaló Nyárád-menti község polgármestere, Balogh István újabb mandátumra pályázik.

Brassai szerint Péter Ferenc, a Szövetség Maros megyei tanácselnök-jelöltjének tapasztalata garancia arra, hogy egy erős RMDSZ-es megyei képviselet esetén, a megyei tanács vezetése, s így Nyárád- mente is jó kezekbe kerül.

Nyárád-mente érdeke az, hogy a sikeres helyi önkormányzat partnerre találjon a megyei tanácsban, mondta el Csép Andrea megyei tanácsos-jelölt. „A megyei önkormányzat szerepe a régió fejlődésében kikerülhetetlen jelentőségű, ugyanis a befektető-, illetve vállalkozóbarát határozatok folytán a Nyárád-mentén új munkahelyek teremtésére adódna lehetőség”. Hozzátette, a környéken egyre gyakoribb biciklis látogatók jelenségéből a helyieknek profitálnia kellene. Azon túl, hogy a vidék vállalkozóbaráttá válik, a turizmusban is kiaknázatlan lehetőségek rejlenek. „A helyi termelők számára értékesítési piacot jelenthetnek a főleg Vásárhelyről két kereken ide érkezők. Kettős haszna lenne a régi vasútvonal bicikli úttá alakításának: mind a turistáknak, mozogni vágyóknak, mind a helyieknek megkönnyítené a közlekedését a Nyárád mentén.” – fogalmazott Csép Andrea.  

„Pályázati lehetőségek nélkül nem tudnánk fejlődni. Sajnos az elmúlt négy évben nem volt jó együttműködésre lehetőség a megyei önkormányzattal, ennek ellenére mi tettük a dolgunkat” – mondta el Balogh István, az RMDSZ polgármesterjelöltje, majd hozzátette: a megyei infrastruktúra jövőbeli irányán, illetve gazdasági politikáján múlik, hogy befektető- és vállalkozó baráttá tud-e válni a környék.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.