Borbély László: támogatni fogjuk a mezőgazdasági őstermelőket

2012.11.10. | Maros , Mezőgazdaság , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Borbély László: támogatni fogjuk a mezőgazdasági őstermelőket

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, a szövetség képiselőjelöltje, pénteken Csíkfalván, kampánykörútja első állomásán kijelentette: fontosnak tartja a mezőgazdasági őstermelők támogatását, a kistermelők támogatásának jogszabályi keretekbe való foglalását.

A Felső Nyárád- és Felső Kisküküllő menti választókerületben induló képviselőjelölt,  a helyi önkormányzat vezetőivel, valamint a községhez tartozó települések gazdáival a mezőgazdasági támogatásokról, pályázati lehetőségekről, a Leader uniós vidékfejlesztési kezdeményezésrőltárgyalt, hangsúlyozva, hogy Maros megyében a Kis Küküllő mente és a Nyárád mente pedig fő kedvezményezettjei a programnak.  

Mint vidékfejlesztési majd a későbbiekben környezetvédelmi miniszter, Borbély a korábbi években is kiemelten támogatta a Nyárádmentét. Csíkfalván az elmúlt években tornaterem épült, illetve Sapard programot nyertek útmodernizálásra, a 3,1 millió lej értékű szennyvíz-hálózat kiépítése idén augusztusban indult, és 2015-ben fejeződik be, illetve két hónapon belül véget ér a jobbágyfalvi út korszerűsítése. A képviselőjelölt kijelentette, az RMDSZ kezdeményezésére a hektáronkénti 50 euróról 107 euróra emelték a kedvezőtlen adottságú területekre járó támogatást, felgyorsították a kifizetéseket, a magyar községek nagy részében a polgármesterek lehetővé tették az APIA-ügyintézés helyben való lebonyolítását, ugyanakkor az elkövetkező parlamenti ciklusban fontosnak tartja az életjáradéki program újraindítását a 65 évnél idősebb gazdák számára, illetve a területalapú támogatás és a szántóföldekre szánt összegek növekedését. Ehhez azonban ismét összefogásra, a magyar emberek támogató szavazataira van szükség. „Csak erős parlamenti képviselet teszi lehetővé, hogy az erdélyi magyar közösség érdekképviseletét hatékonyan ellássuk, hogy beleszólhassunk a döntéshozatalba” – jelentette ki Borbély László.


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.