Borbély László: “Nyárádmentét fejleszteni kell, Nyárádmente megérdemli!”

2012.11.13. | Maros , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Borbély László: “Nyárádmentét fejleszteni kell, Nyárádmente megérdemli!”

Kampánykörútján – Székelytompán és Demeterfalván –Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, megyei képviselőjelölt Nyárádszereda város elöljáróival, a demeterfalvi és székelytompai gazdákkal, vállalkozókkal találkozott. Borbély László kijelentette: a Nyárádmentét fejleszteni kell, és támogatni fogja a beruházásokat a régióban.

Székelytompán a kultúrotthonban Tóth Sándor, Nyárádszereda város polgármestere és helyi lakosok, gazdák fogadták Borbély László képviselőjelöltet. A „tettek embere” jelszóval kampányoló jelölt elmondta: miniszterként, parlamenti képviselőként az elmúlt években is támogatta a Nyárád-, Küküllő- és Maros menti településeket. – Maros megyében az elmúlt 4 évben 300 millió euró értékű beruházásokat eszközöltek – jelentette ki Borbély. A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) által meghirdetett pályázati pénzekre utalva a képviselőjelölt hangsúlyozta, hogy az RMDSZ szorgalmazására emelték meg a területalapú támogatások összegét, az előlegek kifizetése megkezdődött, a fennmaradó összeget a gazdák legkésőbb 2013 január végéig teljes mértékben kézhez kapják. – Az RMDSZ-nek számos javaslata van a mezőgazdasági támogatások szélesítésére, a kedvezményezettek körének bővítésére, ehhez azonban ott kell lennünk a parlamentben, erős parlamenti képviseletre van szükségünk – mondta Borbély László. Hangsúlyozta, a december 9-i választásokon minden magyarnak el kell menni szavazni, minden magyar szavazta számít, hiszen bejuttathatja a román parlamentbe a szórványrégiók RMDSZ jelöltjeit is, a magyar versenypártokra adott szavazatok pedig elveszett voksok és gyakorlatilag a román pártokat erősítik. – Több, mint két évtizede erős parlamenti képviselete van az erdélyi magyarságnak, amit az elkövetkezendőkben is meg kell őriznie – tette hozzá. Tóth Sándor, Nyárádszereda polgármestere kijelentette, az általa vállalt közképviseleti munkához elengedhetetlen az RMDSZ parlamenti képviselőinek támogatása, hiszen csak így tudja teljesíteni a választási ígéreteit.

Borbély László: “Legfontosabb a községek ereje”

“A Marosvásárhely közelségében levő Koronka és Jedd községek számára nagy kihívás megőrizni a hagyományokat, ugyanakkor fejlődni, modernizálódni” – mondta Borbély László képviselőjelölt, aki Markó Béla szenátor- és dr. Kelemen Atilla képviselőjelölttel vasárnap nyárádmenti kampánykörúton vett részt.

Borbély László az elmúlt években államtitkárként, majd vidékfejlesztési- illetve környezetvédelmi miniszterként is támogatta e községek projektjeit, beruházásait. Példaként a Zöld Ház programot, a közbirtokossági erdők visszaszolgáltatását, a magyar vidékek infrastrukturális fejlesztését említette, amelyek  RMDSZ kezdeményezésre történtek. „Az RMDSZ erős parlamenti csoporttal rendelkezett az elmúlt parlamenti ciklusokban, ugyanakkor kormányzati szerepet is vállalt, azért, hogy beleszólhasson a döntésekbe, hogy a magyar vidékeket támogassa – legyen szó infrastrukturális, mezőgazdasági vagy egyéb támogatásokról. Ne engedjük, hogy mások döntsék el, hogy nekünk mi a jó! Minden magyarnak el kell mennie szavazni december 9-én, és szavazatával a romániai magyarságnak erős, felelős és hatékony képviseletet biztosító RMDSZ jelölteket kell támogatnia. Jedd községnek a megosztottság miatt nincs magyar polgármestere, ez is bizonyítja, hogy összefogásra van szükség – jelentette ki a képviselőjelölt, a községbeliek bizalmát kérve, ígérve, érdemesek lesznek e bizalomra. Nagy Márton, Koronka volt polgármestere és Bányai István, megköszönte mindazt a támogatást, amelyet Borbély László szaktárcavezetőként nyújtott a község víz- és csatornahálózata kiépítését célzó beruházás megvalósításához, reményét fejezve ki, hogy az elkövetkező években folytatódni fognak a közművesítései projektek.

Borbély László: "Az erdélyi magyarságnak szüksége van a parlamenti képviseletre"

Borbély László képviselőjelölt vasárnapi, nyárádmenti kampánykörútján Koronka valamint Jedd községekbe, Nyomát településre látogatott el, majd ismét találkozott Csíkfalva község vezetőivel és a helyi lakosokkal.

A képviselőjelölt a helyi kultúrotthonban megtartott fórumon fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az erdélyi magyarságnak szüksége van a parlamenti képviseletre, ám ezt csak összefogással, a választásokon való magas részvételi aránnyal lehet elérni. "A román pártok mindent megtettek, hogy megosszák az erdélyi magyarságot. Az RMDSZ 23 éve felelősen politizál a román parlamentben, ezidő alatt van, amit sikerként könyvelhetünk el, van, amit nem tudtunk megvalósítani, és gyakran történt meg, hogy a magyar közösséget hátrányosan érintő döntéseket akadályoztunk meg" - tette hozzá, ugyanakkor bírálta a magyar-magyar versenyt a decemberi parlamenti választásokon.  

Nyárádszeredában, a művelődési otthonban megszervezett kampányrendezvényen telt ház volt. A helyszínen jelen voltak a kisváros és a Nyárád menti községek magyar polgármesterei, alpolgármesterei, önkormányzati képviselői is, akik az egység, az összetartozás, a magyar érdek képviseletében indultak és nyertek a júniusi önkormányzati választásokon. Borbély László képviselőjelölt elmondta, a helyhatósági választások kihívás és próba volt, amin az RMDSZ jól szerepelt és jó látni, hogy ennyi tisztségviselője van a szövetségnek, jó látni, hogy a magyar nemzet erős. A rendezvényen fellépett a Maros Művészegyüttes, Szabó Előd, valamint a Gruppenhecc Társulat.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.