Biró Rozália: Romániának EU-s tagállamként támogatja Ukrajna reformtörekvéseit

2017.03.01. |

Biró Rozália: Romániának EU-s tagállamként támogatja Ukrajna reformtörekvéseit

Meg kell erősítenünk a diplomáciai, politikai és gazdasági téren Ukrajna és Románia közötti kapcsolatokat. Romániának EU-s tagállamként támogatja Ukrajna reformtörekvéseit” – mutatott rá Biró Rozália, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke azt követően, hogy Ukrajna romániai kereskedelmi megbízottjának kérésére, fogadta Yevhen Levytsky, ideiglenes ügyvivőt a Parlamentben.

Az Ukrán Köztársaság képviselője méltatta a mintegy 25 éves diplomáciai kapcsolatokat Románia és Ukrajna között. Biró Rozália, a külügyi bizottság elnöke a szorosabb diplomáciai kapcsolatok érdekében meghívta Romániába Hanna Hopko asszonyt, a Legfelső Rada külügyi bizottságának elnökét.

Meggyőződésem, hogy a diplomáciai kapcsolatokra alapozva, a parlamenti együttműködés szélesítésében lehetőséget teremthetünk a gazdasági, kulturális, oktatási és kutatási területek képviselőinek együttműködésére is” – mondta Biró Rozália, majd hozzátette: a találkozón zárógondolatként elhangzott az a lehetőség, hogy az ukrajnai parlament elnöke Romániába látogasson a 2017-es év folyamán.