Bihar megyei sikeres nők beszéltek életpályájukról – Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt Nagyváradon és Biharfélegyházán

2014.05.11. | Bihar , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Bihar megyei sikeres nők beszéltek életpályájukról – Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt Nagyváradon és Biharfélegyházán

Nagyváradon, a középkori várban tartotta meg az RMDSZ Bihar Megyei Nőszervezete a Sikeres Nők Iskolája című rendezvényt, amelyen Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének EP-képviselőjelöltje is beszélt életpályájáról, a nők munkájának társadalmi szükségességéről.

Az eseményen a hölgyeket Biró Rozália szenátor, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke köszöntötte, aki azt hangsúlyozta, hogy országszerte lehetőség nyílt a magyar nők számára a közéletről való véleményük kifejtésére. Kiemelt alkalom erre május 25., amikor a nők EP-képviselőjelöltjének kell bizalmat szavazniuk a választásokon.

 

Hegedüs Csilla beszédében sikeresnek nevezett minden romániai magyar nőt, aki a társadalom sztereotípián és a hétköznapok nehézségein túl úgy tudja összeegyeztetni a családi életét a szakmai céljaival, hogy mindkét területen szem előtt tartja az értékteremtést, és úgy tudja beosztani erejét, hogy egyik női szerep, tevékenység se legyen a másik hátrányára. „Legfontosabb szakmai döntéseimbe a lányomat és az élettársamat is be szoktam vonni. Ha ők támogatnak, akkor nagyobb a biztonságérzetem, sokkal határozottabban haladok azon az úton, amelyet közösen választottunk. Ilyenkor érzem magam igazán sikeresnek” – mondta Nagyváradon az RMDSZ EP-képviselőjelöltje.

 

A nagyváradi Sikeres Nők Iskolájának egyik meghívottja Gajai Ágnes színművész volt, a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulat tagja, három gyermekes édesanya, aki elmondta: önmagának is igyekezett megfogalmazni, mit is jelent nőként sikeresnek lenni. Minden nő annak érezheti magát, aki az élete különböző területein kiteljesedik, helytáll az anya szerepben és abban a szakmában dolgozhat, amelyet szeret – tette hozzá a színművész. „Nagyváradtól sok jó és pozitív dolgot kaptam. Sepsiszentgyörgyiként úgy kerültem ide, hogy senkit nem ismertem, de sok kedves emberrel találkoztam, barátkoztam össze és emiatt is otthonom lett ez a város” – fogalmazott Gajai Ágnes a találkozón.

 

A bihari hölgyekkel való találkozó után Hegedüs Csilla a nagyváradi Szent László Gimnáziumban megszervezett európai uniós témájú országos verseny díjkiosztó ünnepségén üdvözölte a kisdiákokat, majd Biharfélegyházán, a helyi önkormányzat által szervezett majálison szólalt fel és ösztönözte a választókat a szavazáson való részvételre.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.