Átnyújtották az Ezüst Tulipán-díjakat

2015.04.19. | 12. Kongresszus

Átnyújtották az Ezüst Tulipán-díjakat

Fotó: Biró István

Jelenlegi és egykori országos testületi vezetőnek, RMDSZ-es tisztségviselőnek nyújtott át Ezüst Tulipán-díjat a szervezetben kifejtett alkotó, értékteremtő és közösségformáló munkájuk elismeréseként Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Az RMDSZ 12. Kongresszusának második, szombati napján a Szövetség 25. évfordulója alkalmából odaítélt elismerések átnyújtásakor a szövetségi elnök azt hangsúlyozta: „Egy társadalom, egy közösség életében a köszönet legalább annyira fontos, mint az elvégzett munka. Ezért is hasznos megállnunk egy pillanatra és meghálálnunk az embereknek azt, hogy azzá tették Szövetségünket, ami ma, összetartották a szervezetet.”

Az RMDSZ országos tisztségviselői, akik Ezüst Tulipán-díjban részesültek (valamennyi díjazott neve csak egyszer szerepel, még akkor is, ha több tisztséget töltött be):

Szövetségi elnök: Markó Béla

Ügyvezető Elnökség és Főtitkárság: Takács Csaba és Kovács Péter; Birtalan József, Béres András, Bodor László, Cseke Attila, György Béla, Fülöp Fischer Ildikó, Hegedüs Csilla, Horváth Anna, Kerekes Gábor, Lakatos András, Madaras Lázár, Magyari Tivadar, Nagy F. István, Nagy Zsolt, Náznán Jenő, Niculescu Tóni, Péter Pál, Porcsalmi Bálint, Sebesi Karen Attila, Székely István, Szép Gyula, Tánczos Barna, Veress Emőd

SZKT-elnökök: Biró Rozália, Csiha Tamás, Dézsi Zoltán, Frunda György

A Szövetségi Egyeztető Tanács elnöke: Csávossy György

A Szövetségi Operatív Tanács és Szövetségi Elnökség: Bodó Barna, Borbély László, Bárányi Ferenc, Fekete Szabó András Levente, Kelemen Atilla, Máté András Levente, Márton Árpád, Seres Dénes, Varga Attila, Verestóy Attila, Vida Gyula

Az Országos Önkormányzati Tanács elnökei: Borboly Csaba, Demeter János, Sántha Pál Vilmos

Miniszterek: Borbély Károly, Hajdú Gábor, Eckstein Kovács Péter, Korodi Attila, Ritli László, Tokay György, Winkler Gyula

Megyei tanácselnökök: Bunta Levente, Csehi Árpád, Lokodi Edith-Emőke, Kolumbán Gábor, Szabó István, Tamás Sándor, Vákár István, Virág György, Zsombori Vilmos

Megyeszékhelyek polgármesterei: Albert Álmos, Antal Árpád, Fodor Imre, Ilyés Gyula, Nagy Győző, Ráduly Róbert