Aranylakodalmas párokat köszöntöttek Szovátán

2012.11.28. | Maros , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Szováta kedden este ünnepelt: a városvezetés azokat köszöntötte, akik életükkel, munkájukkal gazdagították a települést, hozzájárulva annak fejlődéséhez - az időseket. Több száz idős személy, nyugdíjas pár hívott meg az önkormányzat november 27-én este a Brădeţ szálló éttermébe, őket Szováta polgármestere, Péter Ferenc és Borbély László parlamenti képviselő, az RMDSZ politikai alelnöke üdvözölte.

"Életünk bizonyos szakaszaiban számot kell vetnünk: mi történt addig, mit várunk még az élettől. Nem az évek száma számít életünkben, hanem az élet éveinkben. Van, amikor nehezebb, van, amikor könnyebb a sorsunk, de mindig a szépet, jót kell keresnünk" - mondta Borbély László, aki bevallotta, az utóbbi évek legtöbb örömét unokái jelentik számára. "Nagyobb boldogság, mint látni, hogy gyarapodik a család, nincsen" - tette hozzá, hosszú, boldog életet kívánva az időseknek.

Az ünnepségen tíz aranylakodalmas párt külön is köszöntöttek, azokat, akik fél évszázada tartják fogadalmukat: felelősséget vállalnak egymásért és utódaikért, és jóban-rosszban kitartanak egymás mellett. Albert Károly és Eke Karolina, Cofari Petru és Incze Irma, Gogyán Aladár és Techeres Zsuzsanna, Koszta Adalbert és Katona Magdolna, Ohánovics Attila és György Magdolna, Pap József és Ferenczi Katalin, Kalapács László és Kelemen Erzsébet, Simon István és Kirilla Ágnes, Kiss Károly és Kálmán Erzsébet valamint Sándor Márton és Moga Zsuzsánna Péter Ferencől és Borbély Lászlótól virágcsokrot és szerény ajándékot vettek át. Az ünnepségen az S. Illyés Lajos általános iskola diákjai szavaltak és dalokat adtak elő, Bokor Barna és szinészkollégái: Szabadi Nóra és Ördög Miklós a Pest megér egy estet című előadást mutatták be, zongorázott Nágai István. Az idősek is köszöntötték az időseket: a Caritas keretében megalakult Szovátai Szépkorúak Szeretecsoportja Szabó Attila szociális munkás irányításával mutatott be szórakoztató műsort, muzsikált a Mezőhavas népi zenekar.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.