A megyei tanácsok vezetői a bérezési törvény alkalmazásáról egyeztettek a munkaügyi miniszterrel

2017.07.12. | területi hírek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A megyei tanácsok vezetői a bérezési törvény alkalmazásáról egyeztettek a munkaügyi miniszterrel

A közalkalmazottak bérezési törvényének alkalmazása körül felmerülő kérdéseket vitatták meg Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszterrel a megyei tanácsok vezetői és a prefektusok a július 11-i videokonferencián.

Mint ismeretes, a megyei tanácsok költségvetését terheli a kormány által kidolgozott és a parlament által megszavazott, a közalkalmazottak bérezésére vonatkozó jogszabály. Még nem egyértelmű, ugyanazon bérekre jogosultak-e az önkormányzatoknak alárendelt intézményekben dolgozó közalkalmazottak, mint az önkormányzatok apparátusában tevékenykedő kollégáik. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megjegyezte, hogy a bérezési törvény megszorító intézkedéseket von maga után, és minden lehetőséget megvizsgálnak annak érdekében, hogy ne legyen szükség nagyszámú leépítésre. A megyeelnök kiemelte, hogy átszervezésre és az apparátus működésének megvizsgálására mindenképp sor kerül, hogy a már megemelt fizetések arányosak legyenek az elvégzett munkával. Ugyanakkor megjegyezte, hogy jelenleg is az általa vezetett hivatalban sok kolléga teljesít erőn felül, hogy rendben menjenek a dolgok a megyében, ennek ellenére még nyitottabbá, még átláthatóbbá kell tenni az intézmény működését, de ami a legfontosabb, hogy a megyei tanácsnak képesnek kell lennie az egyes emberek problémáit is felvállalni és megoldást találni rájuk.

Hargita Megye Tanácsánál a középtávú tervek között szerepel egy olyan online rendszer kialakítása, amelyen keresztül a lakosok követhetik az intézményhez lenyújtott különféle kérelmeiket, kérdéseiket, hogy azokkal éppen melyik irodában foglalkoznak, mely hivatalnok asztalán vannak.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.