A legjobb nagykövetünk a saját termékünk - Borboly Csaba Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában tartott bemutatót

2011.12.08. | Brüsszel , Székelyföld
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A legjobb nagykövetünk a saját termékünk - Borboly Csaba Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában tartott bemutatót

A székely termékeket ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke december 6-án este Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodájában, ahol a résztvevők Székely termék védjeggyel ellátott mézkülönlegességeket kóstolhattak meg. Borboly Csaba a Hargita, Kovászna és Maros megye együttműködése révén idén megnyílt iroda szerepéről is beszélt.

– Az iroda által az európai nyilvánosságnak be szeretnénk mutatni Székelyföldet, ezt különféle programok szervezésével, a helyi értékek és a turizmus népszerűsítésével képzeltük el, továbbá hozzásegíthet minél több, közvetlenül az Európai Unió intézményei által finanszírozott pályázatokhoz és termékeink európai piacra való kiterjesztéséhez, hisz a legjobb nagykövetünk a saját termékünk – jelentette ki a tanácselnök. A székely termékekről szóló bemutatójában hangsúlyozta, hogy Hargita Megye Tanácsának célja kiemelni a jó minőségű termékeket az átlagtermékek sorából. – A hagyományos termékeknek egyre nagyobb az értékük, ezért odafigyelésre és jól kidolgozott terjesztési, fejlesztési, logisztikai programra van szükség. Ennek érdekében Hargita Megye Tanácsa több üzletlánccal, a CBA-val, a Corával is sikeresen együttműködik – fejtette ki Borboly Csaba.

A termékek brüsszeli értékesítésével kapcsolatban elhangzott, hogy az hosszú távú terv kell hogy legyen, mert nem egyszerű az új piac kialakítása, ezért minél több programra és hasonló termékbemutatóra van szükség. A beszélgetés résztvevői azt a kérdést is boncolgatták, hogy a székelyföldi gazdák miként szerezhetnének támogatást közvetlen brüsszeli pályázatokkal. Mindemellett szó volt még a turizmusról, a különféle regionális problemákról, régiófejlesztésről, autópálya-projektről.