A helyi érdekeket erőteljes Maros megyei fejlesztési stratégiával érvényesíthetjük

2016.05.12. | Maros , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A helyi érdekeket erőteljes Maros megyei fejlesztési stratégiával érvényesíthetjük

Önök építik a kastélyt, mi a várfalat és a bástyákat – a helyi fejlesztések, stratégiák sikerének a megyei önkormányzati menedzsment kreálhat kedvező feltételeket. Amennyiben sikerül ehhez a felismeréshez kellő mértékben szavazatokat is rendelni, az RMDSZ-frakció megerősödése révén esélyünk lesz arra, hogy az önkormányzati menedzsmentben a Szovátán már bizonyított Péter Ferenc vegye kézbe a megye vezetését” – nyomatékosított Brassai Zsombor, a Szövetség megyei szervezetének elnöke Gyulakután.

Parkot létesítettek járdával és biciklisávval a térdig érő sár helyére Gyulakután. A központi közterület megújulása az elmúlt eredményes négy éves önkormányzati munkájának szimbóluma is. A helyiek az eredményes polgármestert, Varga Józsefet méltányolják a község fejlesztéséért. Bár ellenjelölt nem indul, és a győzelem biztos, a további fejlődés érdekében fontos szempont, hogy a gyulakutiak szavazataikkal támogassák a megyei tanácsban az RMDSZ megerősödését, annál is inkább, mert a gyulakuti Fülöp József bejutó helyen szerepel a listán. „Az alapok le vannak fektetve, a jövőt a munkahelyteremtés szavatolja, az önkormányzatnak a következő négy évben erre kell összpontosítania” – hangsúlyozta a megyei tanácsosjelölt.

Az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének célja visszanyerni az elveszített megyei tanács elnöki tisztségét, és a tisztségre pályázó szovátai polgármesterrel, Péter Ferenccel olyan fejlődési pályára állítani a térségben hátrányos helyzetbe került megyét, mint amilyenre Szovátát sikerült az elmúlt tizenhat évben állítani. „Szükség van egy erős, magyar vezetésű megyei önkormányzatra. Fontosnak tartom, hogy a gyermekeink a községben találják meg boldogulásuk lehetőségét, és ez csakis munkahelyek létesítésével válhat lehetővé. Az elmúlt négy évben sokat fejlődött Gyulakuta, de egy lépést sem mozdult előre Maros megye. Márpedig mi hiába építünk, korszerűsítünk, fejlesztünk, ha a fiataljaink elkeseredetten elhagyják az országot. Gyulakutának erős megyei támaszra van szüksége ahhoz, hogy a gazdasági élet is fellendüljön a térségben” – fogalmazott Takács Kálmán alpolgármester.

Varga József polgármester a kampánykaraván minden állomásán – Gyulakuta, Bordos, Havadtő és Kelementelke – részletesen beszámolt az elmúlt négy évben eszközölt fejlesztésekről: Gyulakuta egyike azoknak a kevés községeknek, ahol sikerült minden mellékutcát aszfalttal burkolni, díszköves járdákat építeni, vezetékes ivóvízellátást és szennyvízelvezetést biztosítani, művelődési otthonokat tatarozni és építeni, egyházakat támogatni, egyszóval: korszerű körülményeket biztosítani. „A jövő alapjait lefektettük minden településen, most a munkahelyteremtés következik, munkahelyteremtő befektetőkre kell a hangsúlyt helyezni, amihez nagy szükségünk van egy jó megyevezetésre, hiszen a potenciális befektetők csak akkor jönnek Maros megyébe, ha van repülőtér, vasúthálózat és útinfrastruktúra, illetve vállalkozóbarát a megyei vezetés szemlélete” – hangsúlyozta Varga József.

Fontos, hogy vállalkozóbarát környezetet teremtsen a megye, ehhez pedig hozzátartozik a reptér, a vasút, az úthálózat fejlesztése. Ezek lennének a munkahely-beruházások feltételei” – összegzett Csép Éva-Andrea megyei tanácsos.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.