8.

Kétnapos erdélyi körútra érkezik Orbán Viktor miniszterelnök

Az RMDSZ meghívására kétnapos erdélyi körútra érkezik Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, a Fidesz elnöke. Május 8-án az európai parlamenti választásról tárgyal a Szövetség vezetőivel, önkormányzati képviselőkkel, egyházi méltóságokkal és egyetemistákkal is találkozik. Május 10-én felavatja Románia legnagyobb takarmánykeverő üzemét Kerelőszentpálon (1.), illetve ellátogat a Székelyföldi Jégkorong Akadémiára (2.) és a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központba is.

Magyarország miniszterelnöke és Kelemen Hunor szövetségi elnök sajtótájékoztatót tart az európai parlamenti választás témájában május 8-án, szerdán 15.20 órától az RMDSZ Ügyvezető Elnökségén (Kolozsvár, Republicii/ Majális utca 60. szám).

(1.) Május 10-én, pénteken üzemátadó ünnepségre kerül sor a kerelőszentpáli UBM Feed Romania Kft.-nél. A 9.30 órától kezdődő esemény sajtónyilvános.

(2.) Délután látogatást tesz a Székelyföldi Jégkorong Akadémián és a metodikai központban. A 15 órától kezdődő csíkkarcfalvi jégpályán zajló mérkőzés sajtónyilvános.

Figyelem! A sajtótájékoztatón való részvétel regisztrációhoz kötött! A részvételi lehetőséget sajtóorgánumonként egy újságírónak, televíziók esetében egy szerkesztőnek és egy operatőrnek áll módunkban biztosítani. Regisztrálni május 7., kedd délig (12 óráig) a pressoffice@rmdsz.ro e-mail címen lehet, név, médiaorgánum, telefonszám és e-mail-cím megadásával. A regisztráció visszaigazolás után lép érvénybe. Az RMDSZ székházának területére biztonsági okokból csak a beregisztrált újságírók léphetnek be.