Új elnök a Fehér megyei RMDSZ élén

Új elnök a Fehér megyei RMDSZ élén

Küldöttgyűlés keretében Lőrincz Helgát választották az RMDSZ Fehér megyei szervezetének elnökévé tegnap, 2015. június 15-én. A szervezet új vezetője az RMDSZ Fehér megyei nőszervezetének elnöke, tanár, kisebbségi oktatásért felelős tanfelügyelő. 


„Politikai tétet kell adni az RMDSZ Fehér megyei szervezete tevékenységének, ez pedig az lehet, ha a 2016-os önkormányzati választáson elérjük az 5 százalékot, és újra bejutunk a megyei tanácsba. Ez jelen pillanatban nagyon nagy kihívás, de ha a következő egy év munkáját ennek rendeljük alá, akkor sikert érhetünk el”–fogalmazott Lőrincz Helga újonnan megválasztott megyei elnök, aki szerint a civil partnerekkel, szervezetekkel, egyházakkal való együttműködés útján meg kell erősíteni a Fehér megyei RMDSZ szövetségi, mozgalmi jellegét.

 

„Ha Fehér megyében meg tudjuk ugrani az 5 százalékos lécet az önkormányzati választáson, miért ne tudnánk ezt az eredményt a parlamenti választáson is elérni!? Ez pedig az új választási törvény értelmében azt jelentené, hogy Fehér megyéből egy képviselőnk bejutna a Parlamentbe”– taglalta az elkövetkező időszak fontosságát a küldöttgyűlésen Kovács Péter ügyvezető elnök, aki elmondta, az Ügyvezető Elnökség támogatja a Fehér megyei szervezet munkáját, segítséget nyújtva a tervezésben és a végrehajtásban egyaránt.

 

Aktuálpolitikai témákat elemezve, a Ponta-ügy kapcsán Kovács Péter elmondta, az országban a politikai és társadalmi feszültség nő, aminiszterelnök könnyen légüres térbe kerül belpolitikai és külpolitikai szempontból is, illetve Románia hitelezőivel való viszonyában.,,Meggyőződésünk, hogy ebben a hangulatban Victor Ponta nem tudja végigvinni a mandátumát, amely hivatalosan 2016 őszén jár le” – hangsúlyozta az ügyvezető elnök, majd kifejtette, az RMDSZ támogatja a romániai közélet és politika megtisztulását, azonban oda kell figyelni az igazságszolgáltatási rendszer visszásságaira, hiszen elfogadhatatlan az, hogy nagy médiacirkusszal körítve  a közvélemény ítéljen el egy politikust és a későbbiekben már senkit ne érdekeljen, hogy melyek a valós vádak illetve, hogy a vádlott valóban bűnös-e vagy sem.

 

„Szociálpolitika, mezőgazdaság, vidékfejlesztés, romák társadalmi integrációja – ezek azok a szakterületek, amelyek az Ügyvezető Elnökség prioritását képezik a következő időszakban, emellett a közösségépítés jegyében hangsúlyosabban foglalkozunk a helyi és kisrégiós oktatási stratégiák életbe léptetésével, beiskolázási kampányunkkal, a nagyvárosi szórvánnyal és szórványmenedzser-szolgálatunkkal, valamint a diaspóra és a kisebbségi jogokkal kapcsolatos törvények alkalmazásának monitorizálási programunkkal” – sorolta Kovács Péter az általa vezetett testület tevékenységi terveit, aki ugyanakkor elmondta, az újratervezés jegyében egy szakpolitikusokból álló tanácsadói kört hoznának létre, amely a szövetségi elnök közvetlen munkáját segítené.

 

Az ülésen jelen volt Nagy Zoltán területekért felelős ügyvezető alelnök és Grabán Zsolt ügyvezető elnökségi kabinetvezető is.

kapcsolódó

Hírlevél