Soós: Meg kell szabadítanunk Marosvásárhelyt Dorin Floreától

Soós: Meg kell szabadítanunk Marosvásárhelyt Dorin Floreától

Ma délelőtt a Területi Állandó Tanács nevesítette az RMDSZ Maros megyei jelöltjeit a jövő évi önkormányzati választások két tisztségére. Maros Megye Tanácsának elnöki pozíciójára Péter Ferencet, Marosvásárhely polgármester-jelöltjének pedig Soós Zoltánt választotta a testület. A küldöttgyűlés mindkét jelöltnek bizalmat szavazott.

Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke köszönetet mondott a Maros megyei szervezetnek az államelnök-választási kampány aláírásgyűjtésében nyújtott segítségért. Országos szinten 270000 aláírás gyűlt össze Kelemen Hunor támogatására. Az ügyvezető elnök elmondta, az RMDSZ kiemelt célja, hogy Marosvásárhelyen megnyerje a választásokat. „Ma itt mindenkinek egy célja kell legyen: le kell váltani Dorin Floreát. Ez nem egy helyi ügy, hanem az egész erdélyi közösség ügye. Ma elindul a marosvásárhelyi RMDSZ polgármesteri kampánya. Jövő júniusban vagy Florea nyer, vagy Marosvásárhely. Az önkormányzati választásokig 262 nap van. Van egy jelöltünk, aki meg tudja nyerni a marosvásárhelyi választásokat, de mindenki munkájára szükség van a győzelemhez.”

Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke, politikai beszámolójában fogalmazta meg a szervezet céljait a küszöbön álló választások kapcsán: „A következő 14 hónapban folyamatosan kampányban leszünk. Nem dőlhetünk hátra, sok munka vár ránk. Feszültségekkel és kihívásokkal teli időszak lesz ez mindannyiunk számára, de nekünk józannak, eltökéltnek kell maradni és szorgalmasan dolgozni. Így a siker sem marad el. A minap az hangzott el itt, Marosvásárhelyen egy fiatal román jelölt részéről, hogy az „etnikai megosztottságon túl kell lépni”. Miközben ilyen hangzatos nyilatkozatok látnak napvilágot, aközben olyan hírek járnak, hogy többpárti egyeztetés zajlik azért, hogy a román politikai alakulatok egyetlen, mindannyiuk által vállalható polgármesterjelölt mellé sorakozzanak fel. Ennyit a román pártok etnikai megosztottságon való túllépési hajlandóságáról. Mi nem szeretnénk túllépni az etnikai problémán, mi meg akarjuk oldani ezt a problémát, és Marosvásárhely egyéb problémáit is, ezért indítunk saját jelöltet, Soós Zoltán személyében. A mi dolgunk az, hogy ennek a városnak tervet és lehetőséget biztosítsunk a fejlődésre. Minden cselekedetünk ezt a célt szolgálja”- hangsúlyozta az elnök.

Péter Ferenc ugyanakkor arról is beszélt, hogy milyen tervekkel indul egy újabb tanácselnöki mandátumért: „Folytatnunk kell, amit elkezdtünk. Tovább kell építenünk Maros megyét. Három évvel ezelőtt hátrányból indultunk, négy év múlva előnybe akarunk kerülni. Tovább kell fejlesztenünk a repülőteret, folytatnunk kell az infrastrukturális beruházásokat, legyen szó közúti infrastruktúráról, egészségügyről vagy turizmusról. Azt szeretnénk, hogy Maros megye pár év múlva követendő példa legyen az egész ország számára. Az a megye akarunk lenni, ahonnan nem elmennek, hanem ahová visszatérnek a fiatalok. Azért indulok jövőre is a megyei tanácselnöki tisztségéért, mert egy olyan megyét akarok építeni, amelyre mindannyian büszkék lehetünk” – emelte ki Péter Ferenc.

A Marosvásárhely polgármesteri székéért induló Soós Zoltán a jövő évi önkormányzati választások igazi tétjének azt tekinti, hogy a város megszabaduljon a jelenlegi polgármestertől. „Az elmúlt időszak mindenről szólt, kivéve Marosvásárhelyről. Ennek ma, itt véget vetünk. Meg kell szabadítanunk Marosvásárhelyt Dorin Floreától. Ez ma mindennél fontosabb. Egy olyan Vásárhelyt akarunk, ahol magyarok és románok egymás mellett, tiszteletben élnek. Lassan minden város megelőz minket. Elég Nagyszebent, Brassót, Kolozsvárt említeni. És nem csak elmennek mellettünk, hanem tőlünk is elmennek: a gyermekeink, a barátaink az új nemzedék. Ezen kell sürgősen változtatnunk. Vissza kell adnunk az emberek hitét abban, hogy van jövő Marosvásárhelyen! Innovatív, vállalkozásbarát, családbarát várost szeretnénk építeni, amely élni tud az erősségeivel és a lehetőségeivel” – fogalmazott Soós Zoltán, a Szövetség polgármesterjelöltje.

A küldöttgyűlés a két jelölt megerősítését követően egy nyilatkozatot is elfogadott a 2020-as önkormányzati választások céljait illetően. A gyűlés keretében a jelenlévő megyei küldöttek döntöttek az SZKT Maros megyei tagjairól is.

kapcsolódó

Hírlevél