Korodi Attila lett az ENSZ környezetvédelmi közgyűlésének alelnöke

Korodi Attila lett az ENSZ környezetvédelmi közgyűlésének alelnöke

Az ENSZ Nairobiban zajló Környezetvédelmi közgyűlésének alelnökévé nevezték ki Korodi Attila környezetvédelmi minisztert. A politikust a kelet-európai államok jelölték a tisztségre, a jelölést a közgyűlés plénuma egyhangúan elfogadta.

„Az alelnöki jelölésem biztosíték arra, hogy Románia folytatja aktív részvételét a különböző nemzetközi környezetvédelmi és fenntartható fejlődési fórumokon. Megtiszteltetés, de ugyanakkor a fenntartható fejlődést biztosító döntések helyi és regionális alkalmazásának tekintetében felelősség is. Kivételes pillanatnak lehetünk tanúi a napokban, mert a közgyűlésen hozott döntések a világ minden táján hatással lesznek a jövőben a különféle környezetvédelmi politikákra” – nyilatkozta Korodi Attila a jelölést követően.

 

Az ENSZ Környezetvédelmi Központjában első alkalommal megszervezett közgyűlés június 23–27. között zajlik 160 ország több mint 100 miniszterének és 1200 küldöttjének részvételével.

 

Az RMDSZ minisztere két alkalommal is felszólal a találkozón, június 26-án fenntartható fejlődés és 27-én a vadállat fajokkal való illegális kereskedelem témában.

 

Az ENSZ Környezetvédelmi közgyűlése a Rio+20 Fenntartható Fejlődés című tanácskozáson elfogadott dokumentum eredményeként alakult meg az ENSZ Környezetvédelmi Programját adminisztráló tanács helyett. A közgyűlés, nemzetközi rövidítésén az UNEA, a világ legrangosabb környezetvédelmi fóruma, amely az ENSZ fejlesztési programja mentén hoz környezetvédelmi stratégiai döntéseket.

 

 

kapcsolódó

Hírlevél