Geréd Imre: be kell vonni a fiatalokat a közösségi életbe Fotó: Fotó: Csedő Attila

Geréd Imre: be kell vonni a fiatalokat a közösségi életbe

Az EU Tábor pénteki napján Geréd Imre kolozsvári önkormányzati tanácsos, az RMDSZ nemrég megválasztott ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke Ifjúsági és kisebbségi érdekvédelem egy többségi önkormányzatban címmel tartott előadást.

Az elmúlt években nemcsak új rendezvényeket szerveztünk, hanem régebbi eseményeket is próbáltunk újraéleszteni a megyében, ilyen volt például a Kolozs megyei Szüreti bál, amelyen az újraszervezés első évében már 2500 ember vett részt. Egy másik ilyen rendezvényünk a Csíksomlyói vonatvárás, amelyet 2012-ben indítottunk útnak, és azóta is hatalmas érdeklődésnek örvend” – vázolta az elmúlt időszak megvalósításait Geréd Imre.

 

Kiemelte, kolozsvári magyar tanácsosként szerencsés helyzetben érzi magát. „A koalíció révén mi lettünk a mérleg nyelve”– tette hozzá. Az elmúlt két évben sikerült több kisebb, a magyar fiatalságot is érintő projektet sikerre vinniük Kolozsváron, ilyen például a diákság által ingyenesen igényelhető A kártya bevezetése is.

 

Az RMDSZ újraszervezésének keretében az újonnan kialakított főosztály bevezetése jelzésértékű: a Szövetség struktúráiban még inkább alappillér lett a fiatalság. Az utolsó elnökválasztás alkalmával is bebizonyosodott, hogy a fiatalok nem fordultak el a politikától. Úgy gondolom, létezik az az ingerküszöb, amely átlépésével cselekvésre késztethető az ifjúság, a mi feladatunk, hogy meglépjük azt” – hangsúlyozta Geréd Imre.

 

Ifjúságért felelős ügyvezető alelnökként egy gazdasági konzultációsorozat létrehozása a célja, amely a későbbiekben egy jogi, pályázati keretet tud biztosítani a vállalkozó szellemű fiataloknak; ugyanakkor a fiatalok közösségi tevékenységekbe való bevonását is kiemelendőnek tartja. 

 

kapcsolódó

Hírlevél