Az összefogás csodája - Ravatalozót avattak Székelydobóban

Az összefogás csodája - Ravatalozót avattak Székelydobóban

Az összefogás csodájának nevezte Tamás József püspök a Bögöz községhez tartozó Székelydobói–Vágás új ravatalozóját annak december 2-i, vasárnapi avatóján.

A létesítmény a helyi közösség és Hargita Megye Tanácsa jelentős támogatásával valósult meg, összesen 142 ezer lej értékben. A ravatalozóban tartott ünnepi szentmisén részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Antal István képviselő, Verestóy Attila szenátor, Birtalan József, a megyei tanács alelnöke, valamint Bíró Barna Botond, Barti Tihamér és Tóásó László megyei tanácsos is. Borboly Csaba köszöntőjében a szeretet és a méltóság intézményének nevezte az épületet, és mint mondta, egész Székelyföld számára követendő példa a helyi közösség életszervezése. A tanácselnök szerint további gondok megoldása is szükséges ahhoz, hogy a felnövekvő generációk békés, biztonságos életet éljenek, a megyei tanács pedig partner ebben.

Farkas Mózes polgármester megköszönte a lakosság pozitív hozzáállását az ügyhöz – több mint száz személy vett részt a munkálatok kivitelezésében, és anyagilag is hozzájárult a megvalósuláshoz –, valamint a megyei tanács támogatását. Verestóy Attila szenátor is méltatta a dobóiakat, illetve vágásiakat, és azt mondta, továbbra is azon kell dolgozni, hogy még nagyobb örökséget hagyjunk hátra, mint eleink. Antal István képviselő szerint e ravatalozó építése a közösség jövőbe vetett hitét tükrözi.

Végül Tamás József püspök arra hívta fel a hívek figyelmét, hogy ezt a közösségépítő munkát folytatni kell, a jelen lévő elöljárók, honatyák segítségével, ezért felelős döntést kért a jelenlévőktől a közelgő választásokon.

kapcsolódó

Hírlevél