ÁLLÁSPONT – törvényesen regisztrál az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány

ÁLLÁSPONT – törvényesen regisztrál az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és az Eurotrans Alapítvány minden törvényes feltételnek megfelel, amely az adatgyűjtést és -tárolást szabályozza, és törvényesen jár el a regisztrációs adatok és azok továbbítása esetében is. Az átláthatóság kedvéért minden törvényes jogot és kötelezettséget románul és magyarul is feltüntettünk a támogatási ív hátlapjára.

A Demokratikus Koalíció az Átlátszó Erdély „tényfeltárására” alapozza a vádakat, amely a Nemzeti Választási Iroda válaszát kontextusából kiragadja, elferdíti, és sajátosan értelmezi – ugyanis ebben a levélben szó sincs törvénytelenségről. A válasz azokat a feltételeket vázolja, amelyeket a regisztrációs folyamatban be kell tartani, és amelyeknek az RMDSZ és Eurotrans Alapítvány eleget tesz.

A Nemzeti Választási Iroda válaszlevelében kimondja, hogy törvényesnek tekinthető a segítő közreműködése abban az esetben, ha a választópolgár kifejezetten megbízza segítőjét a választásokra való regisztráláshoz. Tekintettel arra, hogy a támogató - regisztrációs ív részletesen leírja az ív célját, és ehhez kéri az aláíró kifejezett beleegyezését, teljesülnek az online regisztrációhoz történő megbízás feltételei. 

kapcsolódó

Hírlevél