Több mint 220 millió lejt utalt ki a fejlesztési minisztérium a folyamatban lévő helyi befektetések fedezésére

Több mint 220 millió lejt utalt ki a fejlesztési minisztérium a folyamatban lévő helyi befektetések fedezésére

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium 220.955.704,79 lejt utalt ki pénteken, június 25-én a Helyi Fejlesztések Országos Programjának első és második fejezetéhez tartotó befektetések fedezésére.

A szaktárcavezető rámutatott: „a finanszírozás nem áll le, folytatjuk a Helyi Fejlesztések Országos Programján (PNDL) keresztül támogatott beruházások kifizetését. Jelenleg a május 21-ig beérkezett kifizetési kérelmeket térítettük meg.

Cseke Attila elmondta: 25.184.981,38 lejt utalt ki a szaktárca a program első fejezetéhez tartozó 54 befektetés számláinak fedezésére, a második fejezethez tartozó befektetések közül pedig 306 beruházásra utalt ki további 195.770.723,41 lejt a szaktárca.

Amint arra felhívtuk a figyelmet, az önkormányzati beruházások nem állnak le. Minisztériumi költségvetésből fedezünk legkésőbb július 20-ig minden számlát. A június 1517. után érkezett számlákat a nyár folyamán, a költségvetés-kiegészítés után fizetjük, így nem telhet el több mint egy hónap a kifizetések között. Nem áll le a településfejlesztés, nem áll le az építkezés, ez csupán egy kötelező, jogi procedúra része” – összegzett a miniszter.

kapcsolódó

Hírlevél