Soós Zoltán: most nagyobb esélyünk van a győzelemre, mint az elmúlt 20 évben bármikor!

Soós Zoltán: most nagyobb esélyünk van a győzelemre, mint az elmúlt 20 évben bármikor!

Soós Zoltán újságíróknak nyilatkozva kifejtette, hogy az idei választás lesz az elmúlt 20 év legfontosabb választása Vásárhely életében. Szeptember 27-én el kell dönteni, hogy milyen jövője lesz városunknak, mi történik a következő 15 évben. "Választanunk kell: beindul végre a fejlődés és emelkedő pályára kerül a város vagy még inkább lemaradunk és elszigetelődünk. Itthon maradnak és hazajönnek a fiatalok, vagy azok is elmennek, akik még itt vannak?" – fogalmazott a független polgármesterjelölt.

Soós rámutatott arra, hogy "az esély ma nagyobb, mint az elmúlt 20 évben bármikor!", hiszen 12 román és egy magyar polgármesterjelölt verseng, szemben 2016-al, amikor összesen hat jelölt közül az akkori polgármester volt a fő esélyes és gyűjtötte be a román szavazatokat. Ma magyar oldalon összefogás van, román oldalon viszont nincs.

Jelenleg a három, esélyesebb román jelölt egymással foglalkozik. Közöttük nincs összefogás, ők egymás ellen kampányolnak. A közvéleménykutatások azt mutatják, hogy Maior a legesélyesebb jelölt, és a többi román jelölt szavazótáborából is el tud még venni. A magyarok számára nem lehet kérdés a választás, egyértelmű a döntés. De a józan gondolkodású románok is belátják már, hogy ki az, aki a változást képviseli, ki az, aki le tudja győzni Maiort és rendszerét.” – fogalmazott a független polgármesterjelölt.

Soós Zoltán azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt hetek visszajelzései alapján látszik, hogy ma a vásárhelyiek többsége, nemzetiségtől függetlenül, változást akar, és „azt is tudják, hogy erre csak akkor van lehetőség, ha leváltjuk az elmúlt 20 évben felépített rendszert és annak embereit.

„Most győzzön Vásárhely! Mert most minden körülmény adott hozzá” – mutatott rá a független polgármesterjelölt.

 

kapcsolódó

Hírlevél