Sikeres az összefogás Bihar megyében

Sikeres az összefogás Bihar megyében

Több Bihar megyei település, függetlenként vagy az EMNP színeiben induló, mandátumot nyert önkormányzati képviselője biztosította Olteán Csongort, Bihar megyei képviselőjelöltjét támogatásáról, tapasztalta a parlamenti képviselőjelölt a személyes találkozások alkalmával.

Megbeszélést tartott Dándé Judithtal, Szalacs község EMNP-s tanácsosával, aki támogatásáról biztosította az erdélyi magyar fiatalok képviselőjelöltjét. Továbbá közös megegyezésről állapodott meg Tarcsa községben Gábor Sorinnal is, aki a helyhatósági választásokon függetlenként indult. Egyet értettek abban, hogy mindenki számára fontos, hogy december 6-án erőt mutassunk fel, a választások után pedig közösen kell a fiatalok ügyéért dolgozni Bihar megyében. Ez az összefogás pedig Erdély-szerte példaértékű lehet.  

Az önkormányzati választásokon van helye a versenynek az olyan településeken, ahol magyar többség van, viszont a parlamenti választásokra kétségkívül együtt kell készülnünk. Bár román nemzetiségűek is támogattak függetlenként, az erős magyar képviselet érdekében most minden magyar egy irányba kell tartson” – mondta a volt polgármesterjelölt.

Hasonlóképp vélekedett Szőnyi László, aki Bihardiószeg községben szintén függetlenként mérettette meg magát az önkormányzati választásokon.

Most, a világjárvány idején nem lehet kérdés senki számára az összefogás. A fiatalok felmérték ezt a helyzetet, ez derült ki a beszélgetésekből. Most az oktatás újragondolásának, a gazdaság helyreállításának az idejét éljük, ebben egyetértettünk a független vagy a más magyar politikai alakulat fiatal képviselőivel. Összegezve az elmúlt hetet elmondhatom, hogy értékes találkozásaim voltak, nemcsak elvárásokról, hanem konkrét javaslatokról is beszélgettünk. Ugyanakkor megtisztelő, hogy bíznak bennem. Tudatában vagyok annak, hogy a megbízatásom felelősséggel jár. Az első és a legfontosabb célunk, hogy itthon tartsuk a fiatalokat, és ez nem a politikai hovatartozásról szól, hanem az erdélyi magyarságról.” – hangsúlyozta Olteán Csongor képviselőjelölt.

kapcsolódó

Hírlevél