Segíts okosan! Az RMDSZ Nőszervezete és a partner civil szervezetek adománygyűjtő akciója

Segíts okosan! Az RMDSZ Nőszervezete és a partner civil szervezetek adománygyűjtő akciója

Az RMDSZ Nőszervezete partnerségben a helyi civil szervezetekkel adománygyűjtő akciót indít azoknak a magyar gyerekeknek, akiknek nincs lehetőségük bekapcsolódni az online oktatásba. Az adományokat a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével, a Tanfelügyelőségekkel, a tanintézményekkel, illetve hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó egyesületekkel konzultálva juttatják el az iskolákhoz.

A megfelelő elektronikai eszközök hiánya sok magyar gyermek, diák számára ellehetetleníti az oktatáshoz való hozzáférést, csorbítja az oktatáshoz való jogukat. Mivel kifogytak az Európai Uniós alapok az okos eszközök beszerzésére az országban, sok gyereknek nincs lehetősége csatlakozni az online tanórákhoz. Reagálva a kialakult helyzetre, az RMDSZ Nőszervezete meghirdeti a Segíts okosan! – elnevezésű adománygyűjtő akciót, amellyel a nehéz helyzetben lévő gyermekeket támogatja.

A Segíts okosan! – elnevezésű akcióval azt szeretnék elérni, hogy a járványhelyzet ellenére is minden diák tanulhasson. A gyűjtés során használt, de működőképes okostelefonokat, táblagépeket várnak az adományozóktól. Fontos, hogy az eszköz töltője is mellékelve legyen! Emellett azok, akik szeretnének segíteni, internet-hozzáféréssel ellátott SIM kártyákat is adományozhatnak a gyermekeknek.

Az adománygyűjtés november 9-én, hétfőn kezdődik és december 15-ig tart.

Az eszközök a Facebook-on meghirdetett helyszíneken adhatók le, az adományokat partnereink hetente eljuttatják az iskolákhoz.  Ne feledjük: az összefogás talán még soha nem volt annyira fontos, mint most. Itt az idő, hogy okosan segítsünk másokon!

 

kapcsolódó

Hírlevél