Románia ad otthont a 2024-es Mountain Bike Európa-bajnokságnak

Románia ad otthont a 2024-es Mountain Bike Európa-bajnokságnak

Először rendezik meg Romániában a hegyikerékpáros Európa-bajnokságot a Sportminisztérium kezdeményezésére, Nicolae Ciucă miniszterelnök és Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes támogatásával a Román Kerékpáros Szövetségen keresztül. A rangos eseményre 2024-ben kerül sor, az első lépésekről egyeztetett ma Novák Eduárd sportminiszter Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, Enrico Della Casaval, az Európai Kerékpáros Szövetség elnökével, Alex Ciocannal, a Román Kerékpáros Szövetség elnökével és Cristiano Valoppival, a Román Kerékpáros Szövetség szövetségi edzőjével.

A mountain bike Európa-bajnokság Romániában való szervezéséről már tavaly egyeztettünk Enrico Della Casaval, az Európai Kerékpáros Szövetség elnökével, akinek ezennel is köszönöm a bizalmát. Hatalmas öröm számomra, hogy egy ilyen szintű versenyt szervezhetünk Romániában. Köszönöm Nicolae Ciucă miniszterelnök úrnak és Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes úrnak, hogy támogatják ennek a jelentős sporteseménynek a szervezését. Ez egy újabb nagy siker a kerékpársport és a román sport számára" – nyilatkozta Novák Eduárd RMDSZ-es sportminiszter.

A versenyt, amely a párizsi olimpiai játékokon való részvételre való kvalifikációs szakaszok részét képezi majd, 2024 májusának elején szervezik meg több mint 400 versenyző részvételével, négy különböző versenyszámban: XCO, XCC, XCE és XCR.

kapcsolódó

Hírlevél