RMDSZ: nehéz időkben felelőtlenség kormányt buktatni alternatíva nélkül

RMDSZ: nehéz időkben felelőtlenség kormányt buktatni alternatíva nélkül

Egy bizalmatlansági indítvány a kormány ellen a parlamentben a demokrácia fokmérője, azonban amikor járvány tombol, az energiaárak emelkednek, ilyen nehéz időkben felelőtlenség megbuktatni egy kormányt, ahogyan felelőtlenség az is, hogy a bizalmatlansági indítványt kezdeményezők nem kínálnak alternatívát a kormányzásra” – fogalmazott Szabó Ödön, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese a keddi bizalmatlansági indítvány vitáján.

Az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese beszédében elmondta: az elmúlt 9 hónapban a Szövetség mind a kormányban, mind a parlamentben olyan kezdeményezéseket támogatott, amelyek előbbre vitték az ország ügyeit, a racionalitás és a cselekvés jellemezte minden tevékenységét, amelynek alapját a kormányprogram adta. Egy olyan kormányprogram, amelyet az a három párt dolgozott ki, amely egy négyéves kormányzásra rendeződött be, hogy az ország érdekeit szolgálja egy hosszú instabil időszak után. Azonban egy koalícióban türelemre, megértésre, folyamatos párbeszédre van szükség, és főleg a kormányprogram szigorú gyakorlatba ültetésére.

 „Félre kell tenni minden személyes sértődést és személyes politikai ambíciót, és a beígért reformokat meg kell valósítani a kormányprogramban foglaltak alapján. Járványügyi és politikai válságban vagyunk, az állampolgárok bizalma az ország intézményeiben rohamosan csökken, az energiaárak csak nőnek, mindezekre pedig nem nyújt megoldást egy újabb politikai instabilitás és kormányválság” – fogalmazott Szabó Ödön parlamenti képviselő.

Az RMDSZ parlamenti csoportja jelen lesz a bizalmatlansági indítvány szavazásán, de nem adja le a voksát.

kapcsolódó

Hírlevél