RMDSZ: mofettás élmény- és gyógyfürdő épül Kovásznán

RMDSZ: mofettás élmény- és gyógyfürdő épül Kovásznán

Új, mofettás gyógyfürdő és élményfürdő épül, a fejlesztési minisztérium biztosít 64 millió lejt a beruházásra – jelentette be Cseke Attila szaktárcavezető a mai kormányülést követően.  Az RMDSZ javaslatára hagyta jóvá a kormány: Kovászna önkormányzata megkapja a támogatást a beruházásra.

Az élményfürdő a természetes ásványvizet használja fel, és a helyre jellegzetes, egyedi talajkincset a mofetták kialakítására – emelte ki a miniszter.

A helyieket és turistákat egyaránt vonzó új élményfürdőben kinti és fedett medencéket alakítanak ki, vizi-csúszda rendszerrel. A gyermekek számára játszótereket építenek, a felnőtteknek napozóágyakat, függőágyakat rendeznek be a medencék szélén.

„Az élményfürdő megépítésével a helyiek merész álma teljesül. A gyógyfürdőben a család minden tagja számára lesz alkalmas hely a szabadidő kellemes eltöltésére, a feltöltődésre” – mondta el Cseke Attila.

A fürdőkomplexumban sportolásra alkalmas pályák lesznek, öltözők, zuhanyzók, parkolók. A kormányhatározat értelmében a közbeszerzési folyamat elindulhat, azt követően pedig az építkezés is.

kapcsolódó

Hírlevél