RMDSZ: így segítsünk hatékonyan az ukrajnai bajbajutottakon, kárpátaljai magyarokon

RMDSZ: így segítsünk hatékonyan az ukrajnai bajbajutottakon, kárpátaljai magyarokon

Az RMDSZ amellett, hogy csatlakozott a Híd Kárpátaljáért segélyprogramhoz, partnerséget kötött a Romániai Máltai Szeretetszolgálattal is. Ezeken a pénzgyűjtési akciókon keresztül a leghatékonyabban tudjuk eljuttatni adományainkat az ukrajnai bajbajutottaknak, kárpátaljai magyaroknak – a háborús menekülteknek és a háborús övezetekben rekedt személyeknek egyaránt.

Arra kérjük közösségünk tagjait, a romániai magyar embereket, hogy legyenek szolidárisak, és lehetőségeikhez mérten adakozzanak a Híd Kárpátaljáért segélyprogramon vagy a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. Emellett adománycsomagjaikat eljuttathatják megyei szervezeteinkhez is. Gyűjtőpontjaink elérhetőségei itt találhatóak.

Az RMDSZ továbbra is folytatja a humanitárius munkát, ugyanakkor a román kormány tagjaként támogatja a háborús menekültek fogadását és minden olyan kezdeményezést, amely a háború lezárását, a segítségnyújtást célozza. A háború első napjától a szervezeteink, önkormányzataink révén gyűjtéseket szervezünk és gyűjtésekbe kapcsolódunk be országszerte, szálláshelyet, meleg ételt biztosítunk a menedékkérőknek. Ugyanakkor önkéntesek toborzása is történik, hiszen rengeteg adomány érkezett a határhoz, amelyeket szállítani, adminisztrálni kell.

Segítünk, Kárpátalja!

 

Híd Kárpátaljáért segélyprogram

SWIFT: OTPVHUHB

IBAN szám: HU45 1171 1711 2222 2222 0000 0000

Számlavezető bank: OTP Magyarország

A számla tulajdonosa: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Megjegyzésben feltüntetni: Híd-Kárpátaljáért

 

Romániai Máltai Szeretetszolgálat

ASOCIATIA SERVICIUL DE AJUTOR MALTEZ IN ROMANIA

IBAN szám: RO80BACX0000003026889018

SWIFT: BACXROBUXXX

Számlavezető bank: UNICREDIT BANK

CIF: 4289018

SUCURSALA MATEI CORVIN

PALATUL JOSIKA, PIATA UNIRII 10, CLUJ-NAPOCA 400015

kapcsolódó

Hírlevél