RMDSZ: a tanügyi intézmények és önkormányzatok működését gátoló rendelkezéseket törölni kell

RMDSZ: a tanügyi intézmények és önkormányzatok működését gátoló rendelkezéseket törölni kell

A tanügyi intézményekben és önkormányzatokban nem függesztik fel az alkalmazásokat, amennyiben a szenátus mai döntése után a képviselőház is elfogadja az RMDSZ javaslatát, jelentette be Cseke Attila, a Szövetség szenátusi frakcióvezetője. A parlament felsőháza ma tárgyalt a készenléti állapotot szabályozó törvény módosításáról, ehhez nyújtott be javaslatot az RMDSZ.

Mint ismeretes, a járványügyi intézkedések részeként felfüggesztették a tanintézményekben, helyi és megyei önkormányzatokban és az azoknak alárendelt közintézményekben megüresedett állások betöltésére kiírt versenyvizsgákat.

„A tanügyi intézmények és önkormányzatok működését gátolta az alkalmazások tiltása. Ha nyugalmaznak egy tanárt, vagy gyermeknevelési szabadságra megy egy oktató, valakinek át kell vennie a helyét. A ma megszavazott módosításra ezért volt szükség” – mondta el Novák Csaba Zoltán RMDSZ-es szenátor, a felsőház tanügyi bizottságának alelnöke.

A tanügyi intézményekben tevékenykedő egészségügyi személyzetre is vonatkozott a tiltás, amelyet felülír a ma elfogadott módosítás. A tervezetről a képviselőház is dönt, amely ezt követően és az államelnöki kihirdetés után léphet érvénybe.

kapcsolódó

Hírlevél