Péter Ferenc: Tűrhetetlennek tartom Rareș Bogdan alattomos uszítását, melyben az RMDSZ szétzúzására szólította fel Maros megye lakosait

Péter Ferenc: Tűrhetetlennek tartom Rareș Bogdan alattomos uszítását, melyben az RMDSZ szétzúzására szólította fel Maros megye lakosait

Rares Bogdan felébredt. Két héttel a választások előtt eszébe jutott, hogy programot kellene hirdetni Maros megyének. Komolyan vehető elképzeléseket ugyan nem hallottunk tőle, csak uszítást. Ezt viszont komolyan vesszük. Tűrhetetlennek tartom Rareș Bogdan alattomos uszítását és háborús helyzetekhez igazított szóhasználatát. A Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért folytatott választási küzdelem tétje az, hogy száműzni tudjuk-e végleg a Dorin Florea és társai által két évtizede fenntartott korrupt rendszert, a Maros megyei tanácselnök megválasztása során pedig az a tét, hogy megakadályozzuk Dorin Florea bukott rendszerének átmenekítését a Maros Megyei Tanácshoz.

Visszautasítom tehát a PNL első alelnökének kijelentését, miszerint Marosvásárhely elestét emlegeti, amennyiben az RMDSZ által támogatott jelölt nyeri meg a választásokat. Illetve azon vádját is a leghatározottabban visszautasítom, mely szerint az RMDSZ tönkre tenné Marosvásárhelyt, Maros megyét. Emlékeztetni szeretném, hogy az előttem lévő megyei tanácselnök PNL színekben volt megválasztva, és Dorin Florea is PNL színekben nyert mandátumot legutóbb. A liberális vezetés alatt egyetlen nagy projektet sem fejeztek be a megyei tanácsnál, és Florea munkája önmagáért beszél. A PNL az, aki tönkretette Marosvásárhelyt és Maros megyét.

Rareș Bogdan azáltal, hogy az RMDSZ szétzúzására szólította fel az embereket, újra bizonyságot tett arról, hogy gyűlöli a magyarokat, és gyakorlatilag megismételte az államfő vádját, amiben idegen érdekek képviselőjének nevezte a magyarság legitim politikai képviseletét. felszólítom ezért Cristian Chirteșt, a PNL megyei listavezetőjét és Theodora Benedeket, a PNL polgármesterjelöltjét, hogy határolódjanak el a Ceaușescu korszak legsötétebb nézeteinek hirdetőjétől! Senki ne jöjjön ide megmondani nekünk, hogy románok és magyarok miként éljünk együtt Marosvásárhelyen, Maros megyében.

kapcsolódó

Hírlevél