Okoslaborok kialakítására és iskolai bútorzatra pályázhatnak az önkormányzatok

Okoslaborok kialakítására és iskolai bútorzatra pályázhatnak az önkormányzatok

Pályázati felhívást tett közzé az oktatási minisztérium, amelyben önkormányzatok pályázhatnak iskolai bútorzat, digitális eszközök beszerzésére tanintézmények, gyermekpaloták és iskolai sportklubok számára. A pályázati keretösszeg több mint 1 milliárd euró, a finanszírozás az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR) valósul meg.

A pályázati felhívásra a helyi- és megyei önkormányzatok jelentkezését várják 2022. december 19 - 2023. március 19. között, amelyek a területeiken működő tanintézmények fejlesztésére kérhetnek támogatást.

„Azt gondolom, hogy ez egy rendkívüli lehetőség a romániai közoktatás számára. Azt szeretnénk, hogy a hazai iskolák mindegyike korszerű felszerelésekkel, valamint didaktikai eszközökkel rendelkezzen. Arra biztatok minden önkormányzati vezetőt, hogy éljen ezzel a soha nem látott lehetőséggel és az iskolák igazgatóival együtt olyan jövőbe mutató fejlesztéseket valósítsanak meg, melyek elengedhetetlenek a 21-ik századi oktatásban”- fogalmazott Kallós Zoltán, az RMDSZ oktatási államtitkára.

A program során több mint 6.100 korszerűen felszerelt informatikai laboratórium, 75.000 osztály- illetve tornaterem, és 10.000 szakterem- illetve gyógypedagógusi kabinet felszerelésére nyílik lehetőség.

A pályázati útmutató itt érhető el

kapcsolódó

Hírlevél