Nyugdíjasoknak szervez vezetőképzést az RMDSZ Nőszervezete

Nyugdíjasoknak szervez vezetőképzést az RMDSZ Nőszervezete

Pályázatírás, projektmanagment, operett előadás és süteményverseny is szerepel az RMDSZ Nőszervezetének „Életet az éveknek – aktív időskor"– című háromnapos képzésében. A február 21-23. között, Kolozsváron zajló rendezvényre közel 50 erdélyi magyar nyugdíjast várnak, akik a helyi nyugdíjas klubok, közösségek vezetői.

A szervezők szerint közösségünknek szüksége van az idősek tapasztalatára, életbölcsességére, ezért is fontos, hogy ez a korosztály aktív legyen.

Nőszervezetünk 2017 óta célkitűzéseként fogalmazta meg, hogy településeinket, városainkat idősbarát közösségekké formáljuk. Ezért évente olyan rendezvényeket, programokat szervezünk, amelyek középpontjában a nyugdíjas személyek, szépkorúak állnak. 2019-ben 87 rendezvényünkkel országosan mintegy 9000 nyugdíjas magyar embert értünk el” – számolt be Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

Ötletbörze, képelemzés, plakátkészítés, projektkidolgozás és pályázatírás is lesz a programban, a műhelymunkák során a saját élmények, tapasztalatok megosztása is előtérbe kerül.

A rendezvényen jelen lesz Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, előadást tart Barna Katalin tréner, Márton Katalin, a Communitas Alapítvány munkatársa, Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke és Márkus Etelka, az RMDSZ Nőszervezet idősekért felelős alelnöke is. A kerekasztal beszélgetés meghívottjai: Borsos Melinda, az Erdélyi Református Nőszövetség elnöke, Tischler Ferenc, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat főtitkára és Récsei Szilárd, a Gyulafehérvári Caritas Szociális Igazgatóság, idős programok koordinátora.

A képzés a kolozsvári Bethlen Kata Diakóniai Központban lesz, ide a sajtó munkatársait is várják.

kapcsolódó

Hírlevél