Nyilvános konzultáción a kkv-kat támogató kiírás új útmutatója

Nyilvános konzultáción a kkv-kat támogató kiírás új útmutatója

Nyilvános konzultációra bocsátotta a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató 4.1.1-es kiírás új útmutatóját az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma. A pályázati útmutatót az üzleti szférával folytatott hosszabb egyeztetéseket követően módosította a minisztérium, ezért kerül ismét közvitára.

A kiírás összértéke 358,3 millió euró, azonban a meghatározott összegen felül még 20 százalékot lehet leszerződni, így a teljes összeg akár a 430 millió eurót is elérheti. A vállalkozások legkevesebb 50 ezer, legtöbb 1 millió euróra pályázhatnak.

„Ezzel a pályázati lehetőséggel a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került cégeken szeretnénk segíteni. Ugyanakkor ez egy környezetünket védő kiírás is, mert abban is segítséget nyújt a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, hogy környezettudatosabb legyen a működésük, ráadásul a digitális átállást is megvalósíthatják” - nyilatkozta Hegedüs Csilla, az RMDSZ államtitkára.

A pályázaton olyan vállalkozások vehetnek részt, amelyek a járvány által leginkább sújtott ágazatokban, például a feldolgozóipar, az építőipar, a nagy- és kiskereskedelem, gépjárművek és motorkerékpárok javítása, szállítás és raktározás, oktatás, egészségügy, kulturális és előadóművészetek, adminisztráció és a vendéglátóipar terén tevékenykednek.

A dokumentummal kapcsolatos javaslatokat a secretariat.poc@mfe.gov.ro e-mail címre lehet elküldeni. Az útmutató hosszas konzultációk eredménye, végleges formája csak az Európai Bizottság állami támogatási rendszert jóváhagyó határozata után fogadható el.

A pályázati útmutató az Európai Beruházások és Projektek Minisztériumának honlapján található.

kapcsolódó

Hírlevél