„Neked se tetszik? Változtass!”

„Neked se tetszik? Változtass!”

Október 4-6. között szervezi a Romániai Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) Románia egyik legnagyobb magyar közéleti szakmai rendezvényét, a XVIII. MIÉRT Akadémiát. Az esemény ezúttal a Közösségi képviselet - Képviselet a közösségért tematikát járja át. A Bihar megyei Püspökfürdőn szervezett rendezvényen közel 150, a közösségért tenni akaró és a közélet iránt elkötelezett, fiatal erdélyi magyar civil aktivista, (helyi és megyei) önkormányzati képviselő vesz részt.

A korábbi évek gyakorlatával ellentétben idén nem egy adott szakpolitika területét járják körül, hanem gyakorlati tudást igyekeznek nyújtani a MIÉRT Akadémia résztvevői számára. Öt nagy témakört érintenek a hétvége során: kommunikáció, énmárka-építés (self branding), kampánystratégiák, projektmenedzsment és stratégiai tervezés. A képzéseket nemzetközileg is elismert hazai és külföldi kommunikációs és marketing szakemberek, trénerek, kampánystratégák és kutatók tartják. 

A rendezvény megnyitóján 6 különböző megyéből érkező fiatalnak Közösségért díjat adtak át. Az eseményen részt vett Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is, aki külön előadásban beszélt a #Respektről.

A hétvége során a fiatalokat főként arra ösztönzik, hogy mondják el véleményüket és kérdezzenek bátran a kétségeikről, hisz az ő kezükben van a jövő. Folyamatosan pörgő beszélgetéseket, és egy tanulságos hétvégét alakítanak ki, ahol a legfőbb gondolatok a közéleti problémák körül körvonalazódnak.

kapcsolódó

Hírlevél