Miklós Zoltán: 2021-ben olyan költségvetésre van szükség, amely hozzájárul Románia gazdaságának a helyreállításához

Miklós Zoltán: 2021-ben olyan költségvetésre van szükség, amely hozzájárul Románia gazdaságának a helyreállításához

2020 nem csak egészségügyi szempontból volt tele megpróbáltatásokkal, hanem gazdasági szempontból is komoly vonzata is volt. Így 2021-ben olyan reformokra van szükség, amelyek lefektetik a pénzügyi alapokat és megteremtik a stabilitást hosszútávon az országnak. Éppen ezért egy olyan állami költségvetésre van szükség, amely mindezeket szem előtt tartja. 2021-ben egy olyan költségvetésre van szükség, amely hozzájárul Románia gazdaságának a helyreállításáhozmondta Miklós Zoltán, az RMDSZ Kovászna megyei parlamenti képviselője, a pénzügyi bizottság tagja a képviselőház plénuma előtt a kormány óráján, amelyen jelen volt a miniszterelnök is.

A pénzügyi szakpolitikus továbbá rámutatott arra is, hogy az idei évi költségvetés egy egészségügy világjárvány utáni költségvetés, amely a korábbi évek költségvetési hiányait is magába foglalja: „Már 2019-ben az országos költségvetés meghaladta a 3 százalékos költségvetés deficitet, illetve ez tovább nőtt 2020-ban a világjárvány következtében. 2021-ben egy olyan költségvetésre van szüksége az országnak, amely az infrastrukturális beruházásokat tekinti elsődlegesnek, továbbá egy egyértelműbb és átláthatóbb fiskális intézkedéseket vezet be.

A 2021-es állami költségvetés ezen a héten kerül a parlament asztalára, majd a szakbizottsági munkálatokat követően várhatóan jövő héten szavaz róla a parlament.

 

 

kapcsolódó

Hírlevél