Meghosszabbították a határidőt a vállalkozások számára, újabb pályázati lehetőség indul az önkormányzatoknak

Meghosszabbították a határidőt a vállalkozások számára, újabb pályázati lehetőség indul az önkormányzatoknak

Az Európai Projektek és Beruházások Minisztériuma 500 millió euró értékben írt ki pályázatot a vállalkozások energiahatékonyságának támogatására. A Nagy Infrastruktúra Operatív Programból megvalósuló pályázatokra a mikro-, kis-, közép-, illetve a nagyvállalkozások is jelentkezhetnek, amennyiben megfelelnek az útmutatókban leírt kritériumoknak. A pályázati dokumentációkat az IMM Recover platformon keresztül lehet benyújtani.

Ismét meghosszabbították a vállalkozások energiahatékonyságát célzó pályázatok benyújtási határidejét. November 24. délután 17:00-ig várják a pályázatokat az 500 millió eurós összértékű támogatásra, mely a következő kategóriákra bomlik: 

  • 200 millió euró állami támogatás a kis- és középvállalkozások, illetve a nagyvállalkozások támogatására az ipari épületek és melléképületek, valamint a kiegészítő építmények vállalati szintű energiahatékonyságának javítására. A pályázati útmutató elérhető itt.
  • 200 millió euró állami támogatás a megújuló energiaforrásokból, saját fogyasztásra történő energiatermelésre. A pályázati útmutató megtalálható itt
  • 100 millió euró de minimis támogatás a vállalati szintű energiahatékonyságra. A pályázati útmutató itt található.

A dátum módosításáról szóló rendelet megtalálható a minisztérium oldalán.

A vállalkozások mellett a helyi önkormányzatok is pályázhatnak megújuló energiaforrások beszerzésére összesen 250 millió euró értékben. A támogatást olyan speciális berendezésekre lehet költeni, amelyek a fotovoltaikus panelek beszerzését, illetve a geotermikus vízenergia vagy szélenergia felhasználását segítik elő. Az elnyerhető támogatások értéke minimum 500 000 euró, maximum 5 000 000 euró. A pályázatból nem számolhatóak el viszont az energiatárolásra vonatkozó beruházások.

A támogatási kérelmek benyújtási határideje december 5., délután 17:00 óra.

A helyi önkormányzatok megújuló energiaforrásokból, saját fogyasztásra történő energiatermelésének pályázati útmutatója itt található.

 

 

 

 

kapcsolódó

Hírlevél