Meghosszabbítják a határidőt, április 10-ig lehet pályázni a rászoruló gyermekeknek szánt nappali központok létrehozására

Meghosszabbítják a határidőt, április 10-ig lehet pályázni a rászoruló gyermekeknek szánt nappali központok létrehozására

Két hónappal, április 10-ig meghosszabbították a határidőt, ameddig pályázhatnak az önkormányzatok nappali foglalkoztató központok létrehozására a nehézségben lévő gyermekek számára.


Az RMDSZ kormányzati eszközökkel is támogat minden olyan erőfeszítést, amely a családok, a gyermekek jólétét biztosítja, ez a program is hiánypótló, hiszen hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek családban nevelkedjenek, hogy csökkenjen azoknak a kiskorúaknak a száma, akik a szülők nehézségei miatt állami gondozásba kerülnek.

Itt a gyermekek meleg ebédet kapnak, pedagógusok segítségével elvégezhetik a házi feladatokat és szükség esetén pszichológiai tanácsadásban is részesülhetnek. A pályázatok elbírálásában prioritást élveznek azok a veszélyeztetett kategóriába tartozó települések, amelyek a Világbank idei felmérésében szerepelnek.

A pályázatokat a Családügyi, Ifjúsági és Esélyegyenlőségi Minisztérium hirdette meg, a helyi önkormányzatoknak partnerei lehetnek a magán szociális szolgáltatók is.

A projekteket kizárólag elektronikus formában lehet feltölteni.

A pályázati útmutató elérhető ITT.

 

 

 

 

kapcsolódó

Hírlevél