Magam adom: közel 50 résztvevővel indult a MIÉRT véradási programja Zilahon

Magam adom: közel 50 résztvevővel indult a MIÉRT véradási programja Zilahon

Október 28-án, Zilahon indult a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) Magam adom! véradási eseménysorozata. A projekt a járványhelyzet okozta vérhiányra igyekszik választ adni, és Erdély-szerte a véradás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A zilahi nyitóeseményt a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SZIT, a MIÉRT tagszervezete) szervezte. Közel 50 fiatal és önkormányzati képviselő jött el, köztük első és rendszeres véradók is részt vettek az akcióban. „A zilahi vérközpont munkatársai nyitottak voltak felénk, és nagyon örültek a kezdeményezésnek. Ezúton is köszönjük, hogy ilyen készségesek voltak, és már az első megkeresésre pozitív választ kaptunk. Hiszen az, hogy szervezetten ilyen sokan elmegyük vért adni, számukra óriási segítséget jelent” – foglalta össze Bogya Anna, a Magam adom! programkoordinátora.

„Vért adni ezekben a nehéz időkben sem kockázatos, viszont fontos és jó döntés, hiszen ezzel egyénenként akár három másik ember életét is megmenthetjük” – emelte ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

„A fiatalok újra megmutatták: nekik nem mindegy. Tenni akarnak közösségükért, és örömmel segítenek ott, ahol szükség van rájuk. Nagyon örülök, hogy a SZIT csapata ilyen eredményes munkát végzett, és ennyien eljöttek vért adni” – tette hozzá Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke.

A Magam adom! következő állomása Sepsiszentgyörgy (október 30.), majd Székelyudvarhely (november 3.), Marosvásárhely (november 9-11.), Brassó (november 10.), Kolozsvár (november 11.) és Csíkszereda (november 12.) következik.

Az események részleteiről a MIÉRT facebook-oldalán olvashatnak bővebben az érdeklődők.

kapcsolódó

Hírlevél