Kelemen Hunor pénteken Kolozsváron tárgyalt Szijjártó Péterrel

Kelemen Hunor pénteken Kolozsváron tárgyalt Szijjártó Péterrel

Kelemen Hunor: Pénteken Kolozsváron tárgyaltunk Szijjártó Péterrel, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével. Köszönöm, hogy eljött, és nem mondta le a járványügyi helyzetre való tekintettel a már nagyon régen beütemezett találkozónkat!

A miniszter úrnak elmondtam, hogy a határ menti övezetben vannak olyanok, akik életvitelszerűen, a munkájuk miatt napi szinten ingáznak Románia és Magyarország között. Az ő egzisztenciájukra való tekintettel arra kértem Magyarország külgazdasági és külügyminiszterét, hogy ezeknek az embereknek a határátkelését akadálymentesítse a magyar állam.

A gazdaságélénkítő programról is beszéltünk Szijjártó Péterrel. Ez kiváló eredményeket produkált az elmúlt években Erdélyben. Amennyiben a magyar költségvetés teherbíró képessége megengedi, folytatni fogjuk a programot a Partiumban az év második felében. Fontos ez a román gazdaság szempontjából is, hiszen tőke érkezik ide, itt fizetnek adót a pályázók. Az egymásra utaltság érződik minden nap, különösen a mostani krízishelyzetben. Az államok egymásra vannak utalva, ezért a szolidaritásnak, a segítőkészségnek kölcsönösnek kell lennie.

Kelemen Hunor nyilatkozata a Szijjártó Péterrel tartott sajtótájékoztatót követően

kapcsolódó

Hírlevél