Folytatjuk Maros megye fejlesztését – újabb mandátumért indul Péter Ferenc és csapata

Folytatjuk Maros megye fejlesztését – újabb mandátumért indul Péter Ferenc és csapata

Hétfőn iktatta az RMDSZ Maros megyei szervezete a tanácselnök- és a megyei tanácsos-jelöltek iratcsomóját a Maros Megyei Választási Irodánál.

„A megyei tanácsosi testületbe a tapasztalt, a jelenlegi mandátumban is tevékenykedő kollégák mellé új csapattársak is bekerültek, így az ifjúsági szervezet jelöltjei és több hölgy is erősíti a csapatot. Mindannyian felkészült emberek, akikkel folytatni tudjuk az elkezdett munkát, és meg tudjuk valósítani a terveinket” – nyilatkozta a jelöltek iktatását követően Péter Ferenc, az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének elnöke.

"Az utóbbi évtizedek legeredményesebb mandátumán vagyunk túl, ha a fejlesztésekre fordított összegeket nézzük. Befejeztük a korábban – szintén RMDSZ vezetés alatt - elkezdett nagy beruházásokat, mint a hulladéklerakó állomás és a Transilvania Motor Ring motorsportpálya. Több mint 300 kilométer megyei utat aszfaltoztunk, megmentettük és fejlesztettük a repülőteret, és számos új beruházást indítottunk el. Fejlődési pályára helyeztük Maros megyét – emelte ki Péter Ferenc.

A Maros Megyei Tanács elnöke hozzátette: „Az RMDSZ megyei tanácsosi csapatával együtt arra vállalkozunk, hogy a következő négy évben megyénket még élhetőbbé tegyük, és a régiót versenyképes és a befektetők számára is vonzó térséggé alakítsuk. Ha a város és a megyei tanács együtt tud működni, akkor a fejlődés nagyobb lendületet kap. A megye és a város szempontjából is létfontosságú, hogy Soós Zoltán megnyerje a választásokat” – fogalmazott Péter Ferenc tisztségben levő tanácselnök, aki a megyei tanácsos-jelöltekkel közösen iktatta a jelöltségi dokumentációt.

A jelöltlista leadásán jelen volt Vincze Lóránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője is, aki szerint a következő időszakban számos uniós forrás lesz elérhető fejlesztésekre, ezért is fontos, hogy ki fogja vezetni Maros megyét és a megyeközpontot.

„Folytonosságra és további fejlesztésekre van szükség. Az én szerepem az, hogy Brüsszelből támogassam ezt a munkát. A következő 7 esztendőben nagyon sok uniós alap áll majd rendelkezésre a megye és a város fejlesztésére. Sajnos az elmúlt években Marosvásárhely nem használta ki azokat a pénzalapokat, amelyekből fejleszteni és építeni lehetett volna ezt a várost és közösséget. Nagyon fontos, hogy Maros megye mellett Marosvásárhely élére is olyan csapat, amely a fejlődés útjára tudja állítani a megyeközpontot. Soós Zoltán és csapata ezt a változást ígéri, és én hiszem, hogy el is fogja hozni” – összegzett Vincze Lóránt. 

“17.382 támogató aláírással adtuk le ma a megyei jelöltek listáját, és az alig pár nap alatt összegyűjtött nagyszámú aláírás azt mutatja, hogy sokan támogatják a Szövetség csapatát. Köszönöm minden Maros megyei lakosnak a bizalmat, aki támogatta az önkormányzati listáinkat. Maros megyét tovább kell fejlesztenünk, és meg kell védenünk attól a bandától, amely Marosvásárhelyen a fejlődés útjába állt. Ezért arra kérek mindenkit, hogy a szeptember 27-i választásokon támogassa az RMDSZ önkormányzati csapatát, és támogassa Soós Zoltánt Marosvásárhely polgármesteri székéért!” - fogalmazott Kovács Mihály Levente, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

Az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének megyei tanácsosi jelöltlistáján az első 20 helyen a következő jelöltek szerepelnek:  Péter Ferenc, Kovács Mihály Levente, Kolcsár Anquetil-Károly, Szabó Árpád, Aszalos Gavril,Szász Izolda, Tatár Béla, Kupás János, Bartha Mihály, Birtalan István-Balázs, Szabó Albert, Ilyés Lóránd, Szigyártó Zsombor-István, Kedei Pál-Előd, Kozma Mónika, Zelariu Petru, Pokorny Vasile-Ștefan, Kocsis Csaba, Paizs Tibor, Szentgyőrgyi Anna.

Péter Ferenc: Folytatjuk Maros megye fejlesztését!

kapcsolódó

Hírlevél