Felújítják és korszerűsítik a Bartók Béla Művelődési Házat Szentegyházán Fotó: Szentegyháza Tourinform, Fodor István

Felújítják és korszerűsítik a Bartók Béla Művelődési Házat Szentegyházán

Újabb székelyföldi beruházás kapott zöld utat, ezúttal a szentegyházi Bartók Béla Művelődési Ház újul meg a következő egy évben. „Szentegyházán kultúraszerető emberek élnek, ezt bizonyítja a sok rendezvény, amelynek otthont ad a művelődési ház. Egy felújított intézmény több mozgásteret, több lehetőséget nyújthat a kultúra művelésére, a minőségi rendezvények megtartására” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

Közel 6 millió 900 ezer lejt biztosít a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium Szentegyházának, a Bartók Béla Művelődési Ház felújítására és kibővítésére. A beruházás az RMDSZ kormányzati szerepének köszönhető, több művelődési ház, múzeum és műemléképület felújítására sikerült állami finanszírozást biztosítani, és a munkát folytatjuk" - nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A 60-as években épült művelődési házat többek között hőszigetelik, kicserélik a nyílászárókat és a teljes villanyhálózatot. Az épület 230 férőhelyes lesz, további öt helyet biztosítanak a mozgáskorlátozottaknak, ugyanakkor 37 hely lesz az intézmény páholyában is.

kapcsolódó

Hírlevél