Elindult a parlamenti jelöltállítási folyamat Háromszéken is

Elindult a parlamenti jelöltállítási folyamat Háromszéken is

Az RMDSZ parlamenti jelöltállítási szabályzatát a Szövetségi Képviselők Tanácsa fogadta el, ennek értelmében minden megyében elindul a jelöltállítási folyamat. A kritériumok nem változtak a 2016-os parlamenti választásokhoz képest, ugyanakkor szoros határidőket szabtak a folyamat lezárására.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke kiemelte: „Az önkormányzati kampány gyakorlatilag egybeesik a parlamenti jelöltállítással. Rendkívül fontos, hogy a romániai magyarság megőrizze a súlyát a bukaresti döntéshozatalban. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy ahol nélkülünk rólunk döntenek, ott a magyar kisebbség ellen döntenek. Kettős célja van a bukaresti jelenlétnek: szélesíteni a kisebbségügyi jogok körét és elősegíteni a helyi önkormányzati fejlesztéseket. Felkészült háromszéki szakembereket és szakpolitikusokat fogunk küldeni Bukarestbe, lesznek rutinos és új jelöltek is a listán.”

A képviselői és szenátori mandátumra pályázó személyek szeptember 18-ig kell iktassák a szükséges dokumentációt a megyei szervezet titkárságán. A jelölteket október 1-5. között a Háromszéki Képviselők Tanácsa fogja rangsorolni.

kapcsolódó

Hírlevél