Elfogadták az Országos Lakhatási Stratégiát

Elfogadták az Országos Lakhatási Stratégiát

A fejlesztési minisztérium kidolgozta az Országos Lakhatási Stratégiát, amely megoldásokat tartalmaz a fiatalok, szegények és társadalmi kirekesztésben élők lakhatási helyzetére – jelentette be Cseke Attila fejlesztési szaktárcavezető azt követően, hogy a kormány elfogadta mai ülésén a jogszabály-javaslatot.

A szaktárcavezető rámutatott: a dokumentum elfogadása azért is fontos, mert intézkedéseket ír elő az elévült, forradalom előtti épületek felújítására, energiatakarásokká és földrengésbiztossá tételére, amelyre a fejlesztési minisztérium finanszírozást is biztosít a helyreállítási alapból.

A lakhatási stratégia továbbá megteremti a törvényes keretet arra, hogy a vidéken munkát vállaló orvosoknak és tanároknak állami lakást biztosítsanak a következő időszakban is, bátorítva ezzel azt, hogy a szakemberek olyan környezetben dolgozzanak, ahol addig nem volt mindenki számára biztosítva az egészségügyi hozzáférés, vagy a minőségi oktatás.

A lakhatási stratégia a következő öt évre tartalmaz rövid és középtávú megoldásokat, illetve 2050-ig fogalmaz meg egy hosszú távú stratégiát, amely mentén a kormány újabb megoldásokról dönthet minden uniós finanszírozási ciklusban.

A globális klímaváltozás és válsághelyzet miatt kihívást jelent elérhető áron olyan lakást biztosítani, amely fenntartható marad a növekedő energiaárak mellett is. A lakhatási stratégiában megfogalmazott megoldássokkal ebben akarunk segítni a fiataloknak, az egészségügyi és oktatásban dolgozó szakembereknek, illetve azoknak, akik szegénységben, szociális kirekesztésben élnek” – nyilatkozta Cseke Attila.

kapcsolódó

Hírlevél