Cseke Attila: újabb hat megyében véglegesítette a fejlesztési minisztérium a finanszírozott közművesítési beruházások listáját

Cseke Attila: újabb hat megyében véglegesítette a fejlesztési minisztérium a finanszírozott közművesítési beruházások listáját

Újabb hat megyében véglegesítette a fejlesztési szaktárca az Anghel Saligny közművesítési programból finanszírozott nyertes pályázatok listáját – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es szaktárcavezető.
 
A korábban bejelentett Brăila, Dâmbovița, Fehér, Gorj, Hargita és Szeben megyék, illetve a főváros mellett most az Arad, Argeș, Brassó, Călărași, Kovászna és Tulcea megyei nyertes pályázatokat is közölte holnapján a szaktárca, a további megyéktől beérkezett pályázatok pedig elbírálási folyamatban vannak – mutatott rá a fejlesztési miniszter.
 
Több mint 1 milliárd lejjel támogatja a fejlesztési minisztérium a Kovászna megyei beruházásokat – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter. A Kovászna megyei önkormányzatok 182 támogatási kérést iktattak a fejlesztési szaktárcánál, ezek közül 121 nyert finanszírozást, mutatott rá a szaktárcavezető.
 
Arad megyéből összesen 166 finanszírozási kérés érkezett, ezek közül, a kritériumrendszer alapján, 110-nek ítélt oda finanszírozást a szaktárca, összesen közel 1,18 milliárd lej értékében. Brassó megyében 93 beruházás nyert összesen 890 millió lej értékű finanszírozást.
 
Argeș megyében 171, Călărași megyében 93, Tulcea megyében pedig 110 beruházás nyert finanszírozást.
 
Mint ismeretes, az RMDSZ javaslatára hozta létre a kormány azt a közművesítési támogatásrendszert, amely segítségével egy 65,5 milliárd lejes keretösszegből építhetik ki az önkormányzatok az alapvető közszolgáltatáshoz szükséges rendszereket, mint az ivóvízellátás, a szennyvízhálózat, a gázhálózati infrastruktúra, vagy az utak és hidak korszerűsítése. A nyertes pályázatok listája elérhető ITT.
 
 
 
 
 
 
 

kapcsolódó

Hírlevél